Pauze TV (1989-1991)

Pauze TVHet tijdschrift Pauze was gericht op jongeren tussen de 12 en 18 jaar en werd sinds april 1988 gratis verspreid op middelbare scholen. Een jaar na de start stond een advertentie in het magazine waarin gezocht werd naar verslaggevers voor een televisieversie. Uit alle sollicitaties werden zes mensen gekozen die veel vrijheid kregen bij de samenstelling van het programma. Net als in het tijdschrift was er aandacht voor muziek, sport, actualiteit, mode en andere zaken die jongeren bezighouden. Ook de kleurige vormgeving met teksten in beeld deden aan het magazine denken. Het onderwerp seks kwam ook regelmatig voorbij, tot ongerustheid van veel ouders.

Pauze TVHet item over sekstechnieken leverde veel boze reacties op nadat Barbara van Beukering en Carlo Boszhard voor de grap hadden laten zien dat het leuk is om in vla te rollebollen. Van alle presentatoren was de 20-jarige Carlo Boszhard de enige zonder ervaring maar zijn talent kon hij onder andere laten zien in zijn persiflage van Reinout Oerlemans als Arnie uit de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden in het item 'Matige Tijden'. Dit onderdeel zou enkele jaren later met succes terugkeren in Telekids als Pittige Tijden. Na twee seizoenen kwam er een einde aan het programma, al kwam er wel een opvolger met de titel Forza TV.

Dit magazine kreeg ook een radioversie en zou tot 1993 bestaan. Van de presentatoren bleef alleen Jessica Broekhuis over, aangevuld met Humberto Tan. Het tijdschrift Pauze heeft nog jaren bestaan, het laatste nummer verscheen in 2011.
 
 


Laatste aanvulling: 23 augustus 2013

© AVRO/Desire Productions BV

Tags: AVRO, Jaren 80, Jaren 90, 1989

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

......
hey leuke ding kijk wij op sgool ook

Meer televisie-sentiment

Tom Sawyer en Huckleberry Finn

Tom Sawyer en Huckleberry Finn (1981)

Omschrijving Duits-Canadese jeugdserie over twee vrienden in de jaren '40 van de negentiende eeuw;… Lees meer
More Winners

More Winners (1992)

Omschrijving Australische jeugdserie met op zichzelf staande afleveringen met verhalen die zich in… Lees meer
Wonder Team!

Wonder Team! (2007-2010)

In deze 2D-dierenanimatieserie vormen Linny de cavia, Ming-Ming het eendje en Tuck de schildpad… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven