Piet PiraatMet zijn schip 'De Scheve Schuit' vaart Piet Piraat de woeste zeeën af op zoek naar de schat van zijn opa Karolus. De schat die Karolus ooit vond heeft hij verborgen naast een witte rots op een eiland. Hoewel hij een schatkaart maakte vergat hij hierop de schat aan te duiden. Toch laat Piet Piraat zich niet weerhouden. Hij wil hoe dan ook de schat vinden en beleeft daarbij onderweg allerlei avonturen. Aan het roer van het piratenschip staat Stien Struis. Zij is het enige vrouwelijke bemanningslid en de sterkste piratenvrouw van de Zeven Zeeën. Als ze iets niet leuk vindt neemt ze geen blad voor de mond en laat het dan ook duidelijk weten.

Piet PiraatHoewel de andere piraten best tevreden zijn over de kookkunsten van Berend Brokkenpap is hij wel de onhandigste van het stel en daardoor ontstaan de meest chaotische situaties. Zijn specialiteit is het maken van brokkenpap, en zijn beste vriend is Steven Stil. Deze matroos is gek op slagroomtaart en zorgt regelmatig voor veel misverstanden op het schip omdat hij niet kan praten, maar wel horen. Naast diverse theatershows zijn er ook vier speelfilms van Piet Piraat verschenen. In 2005 Piet Piraat en de Betoverde Kroon, in 2006 Piet Piraat en het Vliegende Schip, in 2008 Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand en Piet Piraat en het zeemonster uit 2013.

In der vervolgreeks Wonderwaterwereld ging Piet Piraat in zijn onderzeeër op zoek naar bijzondere dieren die in de zee leven.
 
 


Publicatiedatum: 5 oktober 2009
Laatste aanvulling: 5 november 2016

© Studio 100

1000 Resterende tekens


animatiefiguur
erg leuke klauter-serie

Keek jij hier vroeger ook naar?

Aubrey

Aubrey (1982)

Omschrijving Britse woordenloze tekenfilm over een dik oranje mannetje dat van alles uitvindt. Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Kinderdetective Bureau

Kinderdetective Bureau (1992)

Omschrijving Zweedse kinderserie over een vier kinderen die samen een detectivebureau beginnen. Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Waltons

Waltons (1974-1984)

De belevenissen van de familie Walton zijn bedacht door Earl Hamner, Jr., die zich baseerde op zijn… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven