Pieter PostDe Brit Ivor Wood groeide op in Frankrijk waar hij na zijn opleiding op de kunstacademie in de reclame ging werken. Zo kwam hij in contact met Serge Danot en werd hij gevraagd mee te doen aan de animatiereeks De Minimolen, die ook in zijn thuisland met veel succes werd uitgezonden. Wood keerde eind jaren '60 terug naar Engeland waar hij zijn eigen filmstudio oprichtte. In Frankrijk had hij de tijdrovende beeldje-voor-beeldje techniek geleerd en paste deze nu toe in veel van zijn eigen series. Zijn bekendste creatie bedacht hij begin jaren '80: de postbode Pieter Post, die dagelijks de post rondbrengt in het plattelandsdorpje Groenendaal.

Pieter PostIn een kleine rode bestelbus maakt Pieter zijn dagelijkse ronde, vergezeld van zijn poes Smoes. Omdat hij overal de post bezorgd kent Pieter alle inwoners van Groenendaal, zoals Bram Boezel, baas klus en dominee Klomp. De postbode is bij iedereen geliefd want hij staat altijd klaar om de helpende hand toe te steken. Hoewel er slechts 13 afleveringen zijn gemaakt bleef de serie vooral in Engeland jarenlang populair. Op veler verzoek maakte Ivor Wood in de jaren '90 een nieuwe reeks, waarbij hij ook nieuwe animatietechnieken toepaste. Zo kregen de personages bewegende monden. In 2001 verkocht Wood zijn bedrijf, maar er worden nog altijd Pieter Post-filmpjes gemaakt.

In 2014 kreeg Pieter Post zijn eigen speelfilm.
 
 


Laatste aanvulling: 1 november 2014

© Woodland Animations/Just Bridge Entertainment/E1 Entertainment

1000 Resterende tekens


animatiefiguur
erg leuke serie kiee erna toen ik 4 was
Paul.k
hoi ik zoek de versie van pieter post zijn intro die begint met:piet post, pieter post met zn lul van leverworstvogel s in de bomen schieten met condomen enz.weet iemand de voledige verise?alvast bedankt :P
BJ
Smoes heet die poes, met de M van Appelmoes.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Intocht Sinterklaas 1970 (Piet Romer, Adrie van Oorschot en Mies Bouwman)

Landelijke Sinterklaas Intocht (vanaf 1952)

De verjaardag van Sinterklaas werd voor het eerst op 5 december 1952 op televisie gevierd. De Sint… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

DVD: Slot Marsepeinstein 4 - De Pietenacademie 3

Slot Marsepeinstein 4 - De Pietenacademie 3

Uitgebracht: Studio 100 Speelduur: 110 minuten Datum: 30 oktober 2015 Extra: Geen Beschrijving… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Sinterklaas is jarig

Sinterklaas is jarig (1977)

In 1977 vond op 19 november de intocht van Sinterklaas plaats in de haven van Muiden, waar Wieteke… Lees meer