Pieter Post (vanaf 1983)

Pieter PostDe Brit Ivor Wood groeide op in Frankrijk waar hij na zijn opleiding op de kunstacademie in de reclame ging werken. Zo kwam hij in contact met Serge Danot en werd hij gevraagd mee te doen aan de animatiereeks De Minimolen, die ook in zijn thuisland met veel succes werd uitgezonden. Wood keerde eind jaren '60 terug naar Engeland waar hij zijn eigen filmstudio oprichtte. In Frankrijk had hij de tijdrovende beeldje-voor-beeldje techniek geleerd en paste deze nu toe in veel van zijn eigen series. Zijn bekendste creatie bedacht hij begin jaren '80: de postbode Pieter Post, die dagelijks de post rondbrengt in het plattelandsdorpje Groenendaal.

Pieter PostIn een kleine rode bestelbus maakt Pieter zijn dagelijkse ronde, vergezeld van zijn poes Smoes. Omdat hij overal de post bezorgd kent Pieter alle inwoners van Groenendaal, zoals Bram Boezel, baas klus en dominee Klomp. De postbode is bij iedereen geliefd want hij staat altijd klaar om de helpende hand toe te steken. Hoewel er slechts 13 afleveringen zijn gemaakt bleef de serie vooral in Engeland jarenlang populair. Op veler verzoek maakte Ivor Wood in de jaren '90 een nieuwe reeks, waarbij hij ook nieuwe animatietechnieken toepaste. Zo kregen de personages bewegende monden. In 2001 verkocht Wood zijn bedrijf, maar er worden nog altijd Pieter Post-filmpjes gemaakt.

In 2014 kreeg Pieter Post zijn eigen speelfilm.
 
 


Laatste aanvulling: 1 november 2014

© Woodland Animations/Just Bridge Entertainment/E1 Entertainment

Tags: NCRV, Jaren 80, 1983, Kindernet, Nickelodeon

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

animatiefiguur
erg leuke serie kiee erna toen ik 4 was
Paul.k
hoi ik zoek de versie van pieter post zijn intro die begint met:piet post, pieter post met zn lul van leverworstvogel s in de bomen schieten met condomen enz.weet iemand de voledige verise?alvast bedankt :P

Meer televisie-sentiment

Sabrina, The Teenage Witch

Sabrina, the Teenage Witch (1997)

Omschrijving Amerikaanse jeugdserie over de tienerheks Sabrina Spellman die bij haar twee tantes… Lees meer
Alleen op de wereld

Alleen op de wereld (1982-1983)

Ruim twee jaar nadat de laatste aflevering van de tekenfilmserie Alleen op de wereld werd… Lees meer
Fred Basset

Fred Basset (1978)

Omschrijving Britse tekenfilmserie over de bassethond Fred. Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven