Pim de Pinguïn (1988)

Pim de PinguïnDe kleine pinguïn Pim woont met zijn ouders op de Zuidpool, samen met tientallen andere pinguïns. Hij heeft tot zijn teleurstelling geen broertjes of zusjes maar sluit al snel vriendschap met Fifi. Zij is gelijktijdig met Pim uit het ei gekropen maar durft niet zoveel als Pim. Opa-pinguïn staat aan het hoofd van de kolonie, hij leert hen uit te kijken voor roofdieren en mensen. Maar Pim wil liever zelf alles ontdekken en gaat er stiekem vandoor. Hij leert de sledehond Toby kennen en diens eigenaar, een vriendelijke professor. Dankzij Toby weet Pim te ontsnappen aan een roofvogel. Vanwege zijn onvoorzichtige gedrag wordt de nieuwsgierige pinguïn naar school gestuurd.

Pim de PinguïnOpnieuw sluipt Pim weg en neemt Fifi mee. Het tweetal belandt op een ijsschots die naar zee drijft. Fifi is bang en wil naar huis, maar de jonge pinguïns weten niet dat ze kunnen zwemmen. Als ze een schip zien denken ze dat gered zijn, maar het tegendeel blijkt waar: ze worden gevangen genomen. Maar Pim is gelukkig ook slim en het lukt hem met Fifi te onstnappen. De scheepshond helpt hen samen met Manni, een pinguïn die ook opgesloten zat, van het schip af te komen. Met hulp van een vriendelijke walvis keren de drie pinguïns terug naar het vasteland, waar Pim en Fifi worden herenigd met hun ongeruste ouders.

Ze weten niet dat de jagers hen achterna zijn gereisd en bijna alle jonge pinguïns hebben gevangen. De pinguïns laten het er niet bij zitten en weten na een zware strijd hun jongen te bevrijden. Opa-pinguïn vindt dat het tijd is voor een nieuwe leider en kiest de avontuurlijke Pim. Deze tekenfilm, een Amerikaans-Japans-Russische coproductie, was oorspronkelijk bedoeld voor de bioscoop maar werd in Nederland in twee delen op televisie vertoond. Een jaar later werd Pim de pinguïn opnieuw uitgezonden, nu als een vierdelige serie.
 
 


Laatste aanvulling: 29 januari 2014

© Enoki Films

Tags: Veronica, Jaren 80, Jaren 90, 1988, Kindernet

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Luc
De hele serie is nu gratis online te bekijken via YouTube en http://www.kidhit.tv/pim-de-pinguin/
Gast
Gisteravond weer gezien. Ben er vroeger mee opgegroeid. Ik kon alles nog! Met dat roofvogelkuiken en natuurlijk Toby de sledehond. Nu heb ik ook dat liedje in mijn hoofd. Lang leve DVD!

Meer televisie-sentiment

De verschoppeling

Verschoppeling, De (1974)

Omschrijving Franse jeugdserie over een jongen die, wanneer zijn adoptiemoeder niet meer voor hem… Lees meer
Potatoes and Dragons

Potatoes and Dragons (2005)

Omschrijving Frans-Canadese tekenfilmserie over koning Hugo III, koning van Pieperland en de draak… Lees meer
Lizzie McGuire

Lizzie McGuire (2002)

Omschrijving Amerikaanse jeugdserie over eersteklasser Lizzie McGuire die dagelijks met dagelijkse… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven