Pim de PinguïnDe kleine pinguïn Pim woont met zijn ouders op de Zuidpool, samen met tientallen andere pinguïns. Hij heeft tot zijn teleurstelling geen broertjes of zusjes maar sluit al snel vriendschap met Fifi. Zij is gelijktijdig met Pim uit het ei gekropen maar durft niet zoveel als Pim. Opa-pinguïn staat aan het hoofd van de kolonie, hij leert hen uit te kijken voor roofdieren en mensen. Maar Pim wil liever zelf alles ontdekken en gaat er stiekem vandoor. Hij leert de sledehond Toby kennen en diens eigenaar, een vriendelijke professor. Dankzij Toby weet Pim te ontsnappen aan een roofvogel. Vanwege zijn onvoorzichtige gedrag wordt de nieuwsgierige pinguïn naar school gestuurd.

Pim de PinguïnOpnieuw sluipt Pim weg en neemt Fifi mee. Het tweetal belandt op een ijsschots die naar zee drijft. Fifi is bang en wil naar huis, maar de jonge pinguïns weten niet dat ze kunnen zwemmen. Als ze een schip zien denken ze dat gered zijn, maar het tegendeel blijkt waar: ze worden gevangen genomen. Maar Pim is gelukkig ook slim en het lukt hem met Fifi te onstnappen. De scheepshond helpt hen samen met Manni, een pinguïn die ook opgesloten zat, van het schip af te komen. Met hulp van een vriendelijke walvis keren de drie pinguïns terug naar het vasteland, waar Pim en Fifi worden herenigd met hun ongeruste ouders.

Ze weten niet dat de jagers hen achterna zijn gereisd en bijna alle jonge pinguïns hebben gevangen. De pinguïns laten het er niet bij zitten en weten na een zware strijd hun jongen te bevrijden. Opa-pinguïn vindt dat het tijd is voor een nieuwe leider en kiest de avontuurlijke Pim. Deze tekenfilm, een Amerikaans-Japans-Russische coproductie, was oorspronkelijk bedoeld voor de bioscoop maar werd in Nederland in twee delen op televisie vertoond. Een jaar later werd Pim de pinguïn opnieuw uitgezonden, nu als een vierdelige serie.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 29 januari 2014

© Enoki Films

1000 Resterende tekens


Luc
De hele serie is nu gratis online te bekijken via YouTube en http://www.kidhit.tv/pim-de-pinguin/
Gast
Gisteravond weer gezien. Ben er vroeger mee opgegroeid. Ik kon alles nog! Met dat roofvogelkuiken en natuurlijk Toby de sledehond. Nu heb ik ook dat liedje in mijn hoofd. Lang leve DVD!
L
Dit vond ik vroeger zooo leuk..:DZei altijd:"nog een keer":-)

Keek jij hier vroeger ook naar?

Troetelbeertjes

Troetelbeertjes (1986-1988)

De Troetelbeertjes wonen in Troetelland, een magische plek die bestaat uit wolken en regenbogen.… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Ren je Rot

Ren je Rot (1973-1983)

Ren je rot was een kinderspelprogramma waarin de vragen niet beantwoord werden met een druk op de… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De Grobbebollen maken lol

Grobbebollen maken lol, De (2010)

Na het succes van de Ti-Ta Tovenaar musical in het Eftelingtheater in het seizoen 2005-2006 en de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven