Pink PantherIn 1964 werd de eerste speelfilm uitgebracht rond de stuntelige inspecteur Clouseau, die een diamantroof oplost. De diamant heette, net als de film, The Pink Panther en het leek regisseur Blake Edwards leuk om tijdens de begintitels een tekenfilm te laten zien waarin een echte roze panter voorkomt. Het bleek een schot in de roos want de film werd een groot succes, en de roze panter werd zo populair dat filmmaatschappij United Artists besloot een aparte reeks tekenfilms van 5 minuten uit te brengen die als voorfilm in de bioscoop te zien waren. Vanaf 1969 was de Pink Panther in Amerika ook op televisie te zien, Nederland volgde twee jaar later.

Pink PantherOnder de titel De roze panter presenteert werden ook andere personages geïntroduceerd die hun eigen tekenfilmreeks kregen, zoals The Inspector, gebaseerd op inspecteur Clouseau, en The Ant and the Aardvark. Iedere aflevering heeft dezelfde opbouw: een simpele aanleiding zorgt voor een reeks komische gebeurtenissen, bijvoorbeeld een luid zoemende mug die zich niet laat wegjagen, ondanks alle pogingen van de onvermoeibare panter. Opmerkelijk is dat de roze panter zelf nooit spreekt, in zijn tekenfilms wordt zelfs nauwelijks gesproken. Één van de twee uitzonderingen is de aflevering 'Sink Pink', waarin hij zichzelf hardop afvraagt waarom mensen niet meer op dieren lijken.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 6 oktober 2013

© MGM

1000 Resterende tekens


animatiefiguur
erg leuke serie
NCRV
Volgens mij zond de NCRV pas vanaf 1983 De Roze Panter uit. Het was toen niet gebruikelijk dat twee omroepen hetzelfde programma uitzonden.
Mo
Paultje.... altijd geweldig!!

Keek jij hier vroeger ook naar?

Heidi

Heidi (1978)

Omschrijving Duitse jeugdserie gebaseerd op de bekende verhalen over Heidi, het Zwitserse… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Medisch Centrum Muis

Medisch Centrum Muis (1994)

Omschrijving Nederlandse poppenserie over het wel en wee van een muizenziekenhuis, met een knipoog… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Ti-Ta Tovenaar

Ti-Ta Tovenaar (2008-2009)

Na de succesvolle musical van Ti-Ta Tovenaar, die in 2005 te zien was in het Eftelingtheater,… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven