thumb pinokkio1Omdat de oude Gepetto erg eenzaam is en graag een eigen zoon wilt, snijdt hij op een dag een marionet... en net voor hij klaar is met snijden begint de houten pop te praten. De houten pop die de naam Pinokkio meekrijgt bezorgt Gepetto een hoop narigheid. Maar omdat zijn hart op de juiste plaats zit beschouwt hij hem als zijn eigen zoon. Pinokkio maakt kennis met de gemene sluwe vos Dino en de domme kat Witch die hem om de tuin proberen te leiden op weg naar school. Pinokkio's vriendje Gina, een eend die ooit verkocht werd aan de directeur van een poppenshow, helpt Pinokkio op het rechte pad te blijven.

Uiteindelijk loopt Pinokkio van huis weg en beleeft achtervolgd door de vos en kat veel avonturen. Met veel spijt hopen Pinokkio en Gina het huis naar Gepetto weer terug te vinden waarna Pinokkio, na een wens van Geppeto, een echte jongen wordt.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 10 april 2014

© Apollo Film

1000 Resterende tekens


jefmetdeklak
Ik ben bezig met de hele reeks in DVD kwaliteit op Blu Ray te zetten, enkel te ruil. http://mijnlijst.awardspace.comIk vond de Tatsunoko versie wel leuker.
Dru
Een hele tijd geleden zie ik, dat er mensen hieronder hebben gereageerd, helaas! Ik ben nog op zoek naar deze serie. Ik weet van de drie originele DVD-uitgaves, maar ik begrijp uit reacties hier onder dat er érgens mensen moeten zijn die de complete serie hebben.Het mailadres van Leo v werkt niet meer (want Wanadoo is weg). Dus ik hoop dat hij of iemand anders die me verder kan helpen dit leest en reageert. Zou erg zonde zijn als de NL versie van deze serie grotendeels verloren gaat! Ik begreep ook dat het uitgezonden werd/wordt in België via de Studio 100 TV-zender, maar daar kan ik niet zo veel mee. Ook niet bekend of het daar dan wel om de complete serie gaat, of alleen de eerste 9 // 10 afleveringen die al op DVD bestaan.Mijn mail: andrewpranger17 (at) hotmail (.) comBedankt!
Eelco
Hallo Andrew, heel erg benieuwd of je nog wat bent tegen gekomen op je zoektocht! Wij hadden vroeger een hoop afleveringen op Betamax maar helaas ook niet allemaal volgens mij. Qua televisie een van mijn allerbeste jeugd herinneringen!
Er is inderdaad een YouTube kanaal dat de eerste drie dvd’s online heeft staan maar dan begint het allemaal pas! Ok wellicht mail ik je ook wel even.
Met vriendelijke groet, Eelco

Keek jij hier vroeger ook naar?

Er was eens... de Mens

Er was eens... de Mens (1979-1981)

De eerste reeks Er was eens... laat de geschiedenis van de mens zien vanaf de prehistorie tot aan… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Dunya & Desie

Dunya & Desie (2002)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over twee hartsvriendinnen uit Amsterdam-Noord. Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Het Koerhuis van Papa Wirrewarre

Koerhuis van Papa Wirrewarre, Het (1966)

Omschrijving Nederlandse poppenserie met verschillende onderdelen, waaronder "Gompie en zijn… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven