Pinokkio (1978-1980)

PinokkioOmdat de oude Gepetto erg eenzaam is en graag een eigen zoon wilt, snijdt hij op een dag een marionet... en net voor hij klaar is met snijden begint de houten pop te praten. De houten pop die de naam Pinokkio meekrijgt bezorgt Gepetto een hoop narigheid. Maar omdat zijn hart op de juiste plaats zit beschouwt hij hem als zijn eigen zoon. Pinokkio maakt kennis met de gemene sluwe vos Dino en de domme kat Witch die hem om de tuin proberen te leiden op weg naar school. Pinokkio's vriendje Gina, een eend die ooit verkocht werd aan de directeur van een poppenshow, helpt Pinokkio op het rechte pad te blijven.

Uiteindelijk loopt Pinokkio van huis weg en beleeft achtervolgd door de vos en kat veel avonturen. Met veel spijt hopen Pinokkio en Gina het huis naar Gepetto weer terug te vinden waarna Pinokkio, na een wens van Geppeto, een echte jongen wordt.
 
 


Laatste aanvulling: 10 april 2014

© Apollo Film

Tags: VARA, Jaren 80, Jaren 90, Jaren 70, Kindernet, 1978

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

jefmetdeklak
Ik ben bezig met de hele reeks in DVD kwaliteit op Blu Ray te zetten, enkel te ruil. http://mijnlijst.awardspace.comIk vond de Tatsunoko versie wel leuker.
Dru
Een hele tijd geleden zie ik, dat er mensen hieronder hebben gereageerd, helaas! Ik ben nog op zoek naar deze serie. Ik weet van de drie originele DVD-uitgaves, maar ik begrijp uit reacties hier onder dat er érgens mensen moeten zijn die de complete serie hebben.Het mailadres van Leo v werkt niet meer (want Wanadoo is weg). Dus ik hoop dat hij of iemand anders die me verder kan helpen dit leest en reageert. Zou erg zonde zijn als de NL versie van deze serie grotendeels verloren gaat! Ik begreep ook dat het uitgezonden werd/wordt in België via de Studio 100 TV-zender, maar daar kan ik niet zo veel mee. Ook niet bekend of het daar dan wel om de complete serie gaat, of alleen de eerste 9 // 10 afleveringen die al op DVD bestaan.Mijn mail: andrewpranger17 (at) hotmail (.) comBedankt!

Meer televisie-sentiment

Mik Mak

Mik Mak (1962-1963)

Wim Meuldijk wilde na meer dan vijftig afleveringen Pipo de Clown eens iets ander proberen. Hij… Lees meer
Spanning in Slagharen

Spanning in Slagharen (1988)

In 1987 was Ponypark Slagharen het decor voor deze spannende avonturenserie, die zich afspeelt in… Lees meer
Banana Splits

Banana Splits (1970)

Omschrijving Amerikaanse kinderserie over The Banana Splits, een popgroep met vier dieren,… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven