Pip + Zip

In de zomermaanden van 1971, voorafgaand aan een nieuwe reeks van de Fabeltjeskrant, moest er een nieuwe serie komen met een groot aantal afleveringen van vijf minuten. Omdat dit in het buitenland een vrij onbekend fenomeen was besloot de NOS zelf een serie te maken gebaseerd op het Duitse stripverhaal Pip + Zip. Vanwege een klein budget kon Pip + Zip geen echte tekenfilm worden, daarom werd gekozen voor gefilmde tekeningen. Elk avontuur werd door Kees Brusse op rijm ingesproken. De muziek met de bijbehorende geluiden werd door Joop Stokkermans en slagwerker Gildo del Mistro live bij de beelden gespeeld.

Pip + ZipIedere aflevering begint met het meisje Pip dat met een stuk krijt een harkerig mannetje op de muur tekent. Met één druk op de navel springt het poppetje van de muur en zo begint Zip zijn eigen leven. Pip en Zip bewonen een wereld vol met vreemde dieren, zoals Olihand, een olifant met aan het einde van zijn slurf een hand. Teleraf is een giraffe met een antenne op zijn kop en Taxaroe een kangaroe met een claxon die zijn buidel als taxi gebruikt. Laarsjeboe is een voetballende koe op laarzen en Kokodrein een mokkende kokodril die in een schoorsteen woont. Elke aflevering eindigt als Pip op de muur een bed tekent voor Zip. Ze trekt aan het touwtje van de maan en het verhaaltje is uit.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 6 maart 2018

© NOS/Telefilm/Cinecentrum

1000 Resterende tekens


Martin
Sprookjes kunnen spannend wezen,
Iedere dag en ieder uur.
Maar toch is je eigen leven,
Het grootste avontuur.

Fiep brouwer
En dan kom je er na 40 jaar(!!) achter dat het rijmpje wat mijn vader mij toe zong voor t slapen gaan dus uit n tv serie komt die ik nooit heb gezien(geb.1973) Zonder enig beeld van 'Zip' (ik dacht dus 'sip' en 'malle peer' i.p.v 'pier' heeft dit rijmpje mij warme herinneringen gegeven en heb het ook aan mijn zoontje doorgegeven...hij kent het nu ook!
Paula
Zojuist onder het eten kwam bij mij ineens de herinnering aan Pip en Zip terug. Meteen op Google gezocht (eerst verkeerd gespeld, Sip in plaats van Zip) en toen op deze website beland. Wat leuk dat er meer mensen zijn die er zulke goede herinneringen aan bewaren. Vooral het 'malle guit' en 'touwtje aan de maan en alles gaat uit'. Dat ligt nog heel vers in de herinnering. Jammer dat er geen filmpjes te vinden zijn op youtube of zo. Ik zou het graag terug willen zien.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Dubbelpion

Dubbelpion (1982)

Begin jaren '80 was de Koude Oorlog nog in volle gang. Voor mensen uit het Oostblok was het zeer… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Kulderzipken

Kulderzipken (1998)

In zijn scenario’s voor de kinderseries Carlos en Co en Dag Sinterklaas had Hugo Matthyssen al… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Nathalie

Nathalie (1987-1988)

Finland, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog: het zijn economisch zware tijden en de moeder… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven