Pip + Zip (1971)

Pip + Zip

In de zomermaanden van 1971, voorafgaand aan een nieuwe reeks van de Fabeltjeskrant, moest er een nieuwe serie komen met een groot aantal afleveringen van vijf minuten. Omdat dit in het buitenland een vrij onbekend fenomeen was besloot de NOS zelf een serie te maken gebaseerd op het Duitse stripverhaal Pip + Zip. Vanwege een klein budget kon Pip + Zip geen echte tekenfilm worden, daarom werd gekozen voor gefilmde tekeningen. Elk avontuur werd door Kees Brusse op rijm ingesproken. De muziek met de bijbehorende geluiden werd door Joop Stokkermans en slagwerker Gildo del Mistro live bij de beelden gespeeld.

Pip + ZipIedere aflevering begint met het meisje Pip dat met een stuk krijt een harkerig mannetje op de muur tekent. Met één druk op de navel springt het poppetje van de muur en zo begint Zip zijn eigen leven. Pip en Zip bewonen een wereld vol met vreemde dieren, zoals Olihand, een olifant met aan het einde van zijn slurf een hand. Teleraf is een giraffe met een antenne op zijn kop en Taxaroe een kangaroe met een claxon die zijn buidel als taxi gebruikt. Laarsjeboe is een voetballende koe op laarzen en Kokodrein een mokkende kokodril die in een schoorsteen woont. Elke aflevering eindigt als Pip op de muur een bed tekent voor Zip. Ze trekt aan het touwtje van de maan en het verhaaltje is uit.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 6 maart 2018

© NOS/Telefilm/Cinecentrum

Tags: Jaren 70, NOS, 1971

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Jeroen
Pip en Zip, ik heb ernaar gekeken als jongetje van zes. En ik kreeg de LP van mijn ouders. Gelukkig heb ik daar sinds een tijdje weer een gaaf exemplaar van. Er is ook een single maar die heb ik nog nooit gezien. Beelden van toen heb ik nooit meer gezien, ik ben dan ook bang dat die gewoon niet meer bestaan. Zo ging dat veel vaker toen. En het is net te oud om nog een kans te maken op een particuliere video-opname, want nagenoeg niemand had toen al een video-cassetterecorde r, die was er echt nog maar net toen. Wie weet daar meer over?
Martin
Sprookjes kunnen spannend wezen,
Iedere dag en ieder uur.
Maar toch is je eigen leven,
Het grootste avontuur.

Meer televisie-sentiment

Wop en Flop in Wonderland

Wop en Flop in Wonderland (1971)

Omschrijving Spaans-Duitse poppenserie over de hond Wop en de poes Flop die in een heteluchtballon… Lees meer
Spiderman

Spiderman (1989)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie gebaseerd op het gelijknamige stripverhaal, over een… Lees meer
Punky Brewster

Punky Brewster (1985-1987)

De 7-jarige Penelope Brewster, die door iedereen Punky wordt genoemd, woont samen met haar hond… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven