Pittige TijdenCarlo Boszhard begon zijn televisiecarrière eind jaren '80 bij het jongerenprogramma Pauze TV van de AVRO. Omdat hij het leuk vond om Reinout Oerlemans in zijn rol als Arnie uit Goede Tijden, Slechte Tijden na te doen bedacht hij een persiflage met de titel 'Matige Tijden'. Maar omdat alleen Arnie nagedaan werd viel het item niet op totdat Carlo, inmiddels samen met Irene Moors presentator bij Telekids, de parodie nieuw leven inblies. Irene nam alle vrouwenrollen voor haar rekening en Carlo ging de mannelijke personages spelen. Daar zat ook Arnie bij, hoewel Reinout Oerlemans al gestopt was met het spelen van deze rol.

Pittige TijdenOm alle figuren herkenbaar te maken werd gebruik gemaakt van feestwinkelpruiken en naambordjes, hoewel dat niet nodig was omdat iedere personage standaardzinnen gebruikte. Zo zei Jessica bij alles wat ze meemaakte "Wat een toestand". Robbert introduceerde zichzelf met "Het is mij, Robbert" en Rik riep altijd dat hij wilde motorrijden. In iedere aflevering speelde ook de vraag-maar-raak-gast mee aan wie kinderen uit het Telekidspubliek en aan de telefoon al vragen hadden mogen stellen. Onder hen bevonden zich de echte acteurs uit Goede Tijden Slechte Tijden, maar ook voor songfestivalzangeressen, weermannen en andere bekende Nederlanders werd een rol bedacht.

Pittige TijdenOok personages uit andere series maakten hun opwachting, waaronder Sally Spectra (Darlene Conley, maar ook gespeeld door Carlo Boszhard) uit The Bold and the Beautiful en inspecteur Vledder (Victor Reinier) uit Baantjer. Iedere uitzending was live en tijd om te repeteren was er bijna niet, waardoor er regelmatig decorstukken omvielen en mensen in de lach schoten. De titelsong, gebaseerd op een Amerikaanse autoreclame, werd een Top 40-hit. Toen Carlo en Irene besloten te stoppen met Telekids betekende dat ook het einde van Pittige Tijden, inmiddels uitgegroeid tot het populairste onderdeel waar ook veel volwassenen op zaterdagochtend hun bed voor uit kwamen.

De eerste exemplaren van de dvd werden in het najaar van 2007 aan Carlo en Irene overhandigd door de enige echte Arnie, Reinout Oerlemans.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 28 november 2008
Laatste aanvulling: 2 april 2017

© RTL4/Endemol Productions BV

1000 Resterende tekens


Keek jij hier vroeger ook naar?

Thierry de Slingeraar

Thierry de Slingeraar (1967)

Als de Franse koning Jan de Goede in 1360 bij Poitiers wordt verslagen is dat een zware nederlaag… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Goochel mee met Hans Kazàn

Goochel mee met Hans Kazàn (1984)

Omschrijving Nederlandse kinderserie waarin goocheltrucs worden uitgelegd door Hans Kazàn; vervolg:… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Runaway Bay

Runaway Bay (1993)

Omschrijving Amerikaans-Franse jeugdserie over vijf kinderen die misdaden oplossen op het… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven