Professor PoopsnagleWaar is professor Poopsnagle? Dat is de vraag die centraal staat in dit vervolg op Secret Valley. De kinderen uit het gelijknamige vakantiekamp leren de Spaanse uitvinder doctor Garcia kennen, die op zoek is naar zijn Australische collega. Naar het schijnt heeft de professor een belangrijke uitvinding gedaan die het probleem van de luchtvervuiling zou kunnen oplossen, maar sindsdien is hij spoorloos. Peter, de kleinzoon van professor Poopsnagle, is ook op zoek naar zijn grootvader en sluit zich aan bij doctor Garcia en de kinderen. Peter heeft een document van zijn opa gekregen, waarop de vindplaatsen staan van zes gouden salamanders.

Professor PoopsnagleOp elk van deze salamanders staat waar de grondstof te vinden is die nodig is om mega-vapor te maken, de uitvinding van de professor. Het document staat vol met raadsels, maar gezamenlijk weten de kinderen deze te ontcijferen. Peter heeft in het laboratorium van de professor ook een tekening gevonden waarop een vreemd voertuig staat afgebeeld, een combinatie van een autobus en een zeppelin. Dit merkwaardige vervoermiddel loopt op stoom en kan zowel op de grond rijden als door de lucht vliegen, dankzij een bestuurbare ballon. In een verlaten mijnstadje vinden de kinderen een oude bus, en onder leiding van doctor Garcia wordt deze tot de Poopmobiel omgebouwd.

Professor PoopsnagleDe groep kan nu rijdend en vliegend op zoek de salamanders èn professor Poopsnagle. De zoektocht blijkt vol gevaren te zitten wanneer de bus in een tropische storm terechtkomt, en tot overmaat van ramp wordt doctor Garcia gebeten door een giftige slang. Wat de dappere speurders niet weten is dat de gemene graaf Sator hen al die tijd in de gaten houdt vanuit zijn kasteel met behulp van zijn supercomputer Brutus. Hij heeft professor Poopsnagle ontvoerd en wil ook weten waar de grondstoffen voor mega-vapor zich bevinden. Tevens heeft hij één van de kinderen omgekocht om voor hem te spioneren, maar zal de rest er op tijd achter komen dat er een verrader onder hen is?
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© The Grundy Organization

1000 Resterende tekens


Erik
Wil deze graag op DVD, hoop dat hij ooit nog voorbij komt!
Barbara1976
Nu toch maar even gegoogled, want ik bleef maar met het liedje in mijn hoofd zitten.. 1 minuutje verder...Geweldig!! Ga nu eens verder kijken of hier een dvd van is.
kindernet
@Pullen:Die serie heet Waterschapsheuv el. Zie:http://kindertv.net/incomplete-series/3980-waterschapsheuv el-2001

Keek jij hier vroeger ook naar?

Dag Sinterklaas

Dag Sinterklaas (1994-1995)

Elk jaar geeft Sinterklaas cadeautjes weg aan kinderen over de hele wereld. Moet de Sint al die… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

DVD: Sinterklaasfilm - Deel 1 t/m 5

Sinterklaasfilm - Deel 1 t/m 5

Uitgebracht: E1 Entertainment Speelduur: 440 minuten (5 discs) Extra Bloopers Foto’s Het maken van… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Het zoekgeraakte boek

Zoekgeraakte boek, Het (1968)

Nadat Sinterklaas op 16 november 1968 in het Zeeuwse Veere is aangekomen blijkt het grote boek,… Lees meer