Professor VreemdelingTijdens een wedstrijd voor bloembollenkwekers leren de twee scholieren Winnie en Flip de uit Turkmenië afkomstige professor Vreemdeling kennen. Hij onderzoekt het leven van planten die hij een "plantwaardiger bestaan" wil geven en is bezig met een bijzonder project: hij wil bloemen en planten laten spreken. De moeder van de professor, Anouschka, stoort hem regelmatig bij zijn onderzoek. Ze denkt dat ze een groot violiste is, maar hoewel ze meer dan 10 violen bezit kan ze geen zuivere noot spelen. Met hulp van Winnie en Flip slaagt het experiment en krijgt de tulp Flora een stem.

Kweker Koopman Jr., waar de vader van Flip voor werkt, hoort ook van het onderzoek en wil achter de geheime formules komen. Professor Vreemdeling heeft intussen een andere probleem als Flora niet meer wil praten en zich "verstopt" tussen de andere tulpen. Dit was de eerste televisierol van Joop Doderer na Swiebertje. De serie werd geen succes omdat veel kijkers moeite hadden Joop Doderer in een andere rol te zien, al was de reeks twee jaar later nogmaals te zien, in acht delen.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 18 april 2014

© NCRV

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Nancy Roland
Ik herken altijd mensen maar ik heb nooit geweten dat Joop Doderer hoofdrolspeler was.Kinderen gingen via een kast naar binnen.Meisje ging in eerste (?) aflevering in cactus zitten en kon zodoende niet in lessenaar plaatsnemen.
Tedt
Wauw, Ik ben al zoooo lang op zoek naar bevestiging dat Professor Vreemdeling bestond..Eindelijk heb ik het gevonden, maar waar zijn de beelden van deze serie gebleven?Ik zou ze zo graag weer zien temeer omdat ik nu zelf kinderen heb in de leeftijd waarin ik was toen ik ernaar keek....

Meer televisie-sentiment

Geen afbeelding beschikbaar

Mowgli het wolvenjong, De avonturen van (1958)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over een jongen die in de oerwouden van India opgroeit bij de… Lees meer
Jipsloop

Jipsloop (1984)

Omschrijving Nederlandse kleuterserie over de alledaagse gebeurtenissen van Jipsloop, zijn vriendin… Lees meer
Dit is Disney

Dit is Disney (1985-1989)

Midden jaren '80 verwierf de NCRV de uitzendrechten voor Nederland van het oeuvre van Walt Disney,… Lees meer