Professor VreemdelingTijdens een wedstrijd voor bloembollenkwekers leren de twee scholieren Winnie en Flip de uit Turkmenië afkomstige professor Vreemdeling kennen. Hij onderzoekt het leven van planten die hij een "plantwaardiger bestaan" wil geven en is bezig met een bijzonder project: hij wil bloemen en planten laten spreken. De moeder van de professor, Anouschka, stoort hem regelmatig bij zijn onderzoek. Ze denkt dat ze een groot violiste is, maar hoewel ze meer dan 10 violen bezit kan ze geen zuivere noot spelen. Met hulp van Winnie en Flip slaagt het experiment en krijgt de tulp Flora een stem.

Kweker Koopman Jr., waar de vader van Flip voor werkt, hoort ook van het onderzoek en wil achter de geheime formules komen. Professor Vreemdeling heeft intussen een andere probleem als Flora niet meer wil praten en zich "verstopt" tussen de andere tulpen. Dit was de eerste televisierol van Joop Doderer na Swiebertje. De serie werd geen succes omdat veel kijkers moeite hadden Joop Doderer in een andere rol te zien, al was de reeks twee jaar later nogmaals te zien, in acht delen.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 18 april 2014

© NCRV

1000 Resterende tekens


Nancy Roland
Ik herken altijd mensen maar ik heb nooit geweten dat Joop Doderer hoofdrolspeler was.Kinderen gingen via een kast naar binnen.Meisje ging in eerste (?) aflevering in cactus zitten en kon zodoende niet in lessenaar plaatsnemen.
Tedt
Wauw, Ik ben al zoooo lang op zoek naar bevestiging dat Professor Vreemdeling bestond..Eindelijk heb ik het gevonden, maar waar zijn de beelden van deze serie gebleven?Ik zou ze zo graag weer zien temeer omdat ik nu zelf kinderen heb in de leeftijd waarin ik was toen ik ernaar keek....
florian agricola
tekst tune Professor Vreemdeling:Hé, hé, professor Vreemdeling!De wereld is van bordpapier.Hé, hé, professor Vreemdeling!Er zijn geen stoute kinderen hier.k o o r:A silver sun will shine then,the tulips preach the truth!The golden age of Floragives every creature youth.h e r h a l i n g c o u p l e [email protected] agricolaBedankt voor deze aanvulling, de songtekst is inmiddels toegevoegd.

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Iene Mini Musical

Iene Mini Musical (1977)

Omschrijving Nederlandse zangwedstrijd waarin kinderen van 16 basisscholen liedjes zingen en… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De Pomp

Pomp, De (1979)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over een groep jongeren rond de 16 jaar in een klein… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Guus de kangoeroe

Guus de kangoeroe (1973)

Omschrijving Finse tekenfilmserie over de avonturen van Guus de kangoeroe en zijn vriend Maurits de… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven