thumb pubertijd1Cabaretier en tekstdichter Ivo de Wijs debuteerde als televisiepresentator in Pubertijd, een programma voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Doelstelling was om tieners weerbaar te maken en inzicht te geven in de wereld om hen heen. In iedere aflevering kwamen tieners aan het woord over een onderwerp dat hen aansprak, zoals mode of geld, aangevuld met informatie van een deskundige. Ivo de Wijs zong ook altijd een lied dat speciaal door Harry Bannink voor de uitzending was geschreven. Het begin van de jaren '80 was ook de tijd dat Nederlandstalige popmuziek populair werd.

Daar haakte het programma op in door groepen als Doe Maar, De Dijk en Toontje Lager te laten optreden. thumb pubertijd3Popmuziek was ook één van de thema's die aan bod kwam. Na de eerste reeks, waarin nog gezocht werd naar de juiste vorm, deden de makers een oproep aan jongeren om zelf onderwerpen aan te dragen. Dit resulteerde in een reeks uitzendingen die inhoudelijk serieuzer waren met thema's als religie, homoseksualiteit en jeugdwerkloosheid. Het programma hield na drie jaar op te bestaan, maar met Snuiters kreeg de IKON in 1985 wel een nieuw praatprogramma voor jongeren. Cees Grimbergen nam de presentatie van Ivo de Wijs over, die wel deel bleef uitmaken van de redactie.
 
 


Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© IKON

1000 Resterende tekens


Hans Boosman
Ik ben al jaren op zoek naar beeldmateriaal van een bandje waar ik in 1983 in speelde. Ik zag in het Ikon snuiters archief dat uitzendingen zijn na te bestellen. Met gaat me om uitzending no. 28 van 14-03-1984, getiteld "hobbies". Bandje heette "de Munck".Met vriendelijke groet,Hans [email protected] t.nl

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Flintstones

Flintstones, De (1962-1969)

Geïnspireerd door het succes van de sitcoms op de Amerikaanse televisie bedachten Joseph Barbera en… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Punky Brewster

Punky Brewster (1985-1987)

De 7-jarige Penelope Brewster, die door iedereen Punky wordt genoemd, woont samen met haar hond… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Muppet Movie

Muppet Movie, The (1979)

Na drie succesvolle jaren Muppet Show maakten de muppets de overstap van televisie naar het witte… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven