thumb pubertijd1Cabaretier en tekstdichter Ivo de Wijs debuteerde als televisiepresentator in Pubertijd, een programma voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Doelstelling was om tieners weerbaar te maken en inzicht te geven in de wereld om hen heen. In iedere aflevering kwamen tieners aan het woord over een onderwerp dat hen aansprak, zoals mode of geld, aangevuld met informatie van een deskundige. Ivo de Wijs zong ook altijd een lied dat speciaal door Harry Bannink voor de uitzending was geschreven. Het begin van de jaren '80 was ook de tijd dat Nederlandstalige popmuziek populair werd.

Daar haakte het programma op in door groepen als Doe Maar, De Dijk en Toontje Lager te laten optreden. thumb pubertijd3Popmuziek was ook één van de thema's die aan bod kwam. Na de eerste reeks, waarin nog gezocht werd naar de juiste vorm, deden de makers een oproep aan jongeren om zelf onderwerpen aan te dragen. Dit resulteerde in een reeks uitzendingen die inhoudelijk serieuzer waren met thema's als religie, homoseksualiteit en jeugdwerkloosheid. Het programma hield na drie jaar op te bestaan, maar met Snuiters kreeg de IKON in 1985 wel een nieuw praatprogramma voor jongeren. Cees Grimbergen nam de presentatie van Ivo de Wijs over, die wel deel bleef uitmaken van de redactie.
 
 


Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© IKON

1000 Resterende tekens


Hallo ik Hendrikus Jacobus Rene Jung
In 1982 hadden jullie mijn zus, die zich toen Kim noemde in programma pubertijd. Hierin zij zei dat ze nog 3 broertjes had, waarvan 1 dood was, dat was even schrikken toen ze mijn naam zei. Want ik ben springlevend. Ik zou dit graag nog eens willen zien.
Hans Boosman
Ik ben al jaren op zoek naar beeldmateriaal van een bandje waar ik in 1983 in speelde. Ik zag in het Ikon snuiters archief dat uitzendingen zijn na te bestellen. Met gaat me om uitzending no. 28 van 14-03-1984, getiteld "hobbies". Bandje heette "de Munck".Met vriendelijke groet,Hans [email protected] t.nl

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Dodo

Dodo (1988)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over een brutale vogel die de patiëntjes op de kinderafdeling… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Square pegs

Square pegs (1988)

Omschrijving Amerikaanse jeugdserie over de leerlingen van de Weemawee High School. Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210 (1992-2001)

Als RTL4 in de zomer van 1992 begint met het uitzenden van één de populairste jongerenseries ooit… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven