Pubertijd (1981-1984)

PubertijdCabaretier en tekstdichter Ivo de Wijs debuteerde als televisiepresentator in Pubertijd, een programma voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Doelstelling was om tieners weerbaar te maken en inzicht te geven in de wereld om hen heen. In iedere aflevering kwamen tieners aan het woord over een onderwerp dat hen aansprak, zoals mode of geld, aangevuld met informatie van een deskundige. Ivo de Wijs zong ook altijd een lied dat speciaal door Harry Bannink voor de uitzending was geschreven. Het begin van de jaren '80 was ook de tijd dat Nederlandstalige popmuziek populair werd.

Daar haakte het programma op in door groepen als Doe Maar, De Dijk en Toontje Lager te laten optreden. PubertijdPopmuziek was ook één van de thema's die aan bod kwam. Na de eerste reeks, waarin nog gezocht werd naar de juiste vorm, deden de makers een oproep aan jongeren om zelf onderwerpen aan te dragen. Dit resulteerde in een reeks uitzendingen die inhoudelijk serieuzer waren met thema's als religie, homoseksualiteit en jeugdwerkloosheid. Het programma hield na drie jaar op te bestaan, maar met Snuiters kreeg de IKON in 1985 wel een nieuw praatprogramma voor jongeren. Cees Grimbergen nam de presentatie van Ivo de Wijs over, die wel deel bleef uitmaken van de redactie.
 
 


Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© IKON

Tags: Jaren 80, IKON, 1981

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Hallo ik Hendrikus Jacobus Rene Jung
In 1982 hadden jullie mijn zus, die zich toen Kim noemde in programma pubertijd. Hierin zij zei dat ze nog 3 broertjes had, waarvan 1 dood was, dat was even schrikken toen ze mijn naam zei. Want ik ben springlevend. Ik zou dit graag nog eens willen zien.
Hans Boosman
Ik ben al jaren op zoek naar beeldmateriaal van een bandje waar ik in 1983 in speelde. Ik zag in het Ikon snuiters archief dat uitzendingen zijn na te bestellen. Met gaat me om uitzending no. 28 van 14-03-1984, getiteld "hobbies". Bandje heette "de Munck".Met vriendelijke groet,Hans Boosmane.wensveen@telfor t.nl

Meer televisie-sentiment

The Addams Family

Addams Family, The (1976-1978)

Voor het tijdschrift 'The New Yorker' maakte Charles Addams sinds de jaren '30 grappige tekeningen,… Lees meer
Cococinel

Cococinel (1998)

Omschrijving Frans-Belgische tekenfilmserie over een lieveheersbeestje dat een magisch klavertje… Lees meer
ALF

ALF (1987-1990)

Omdat zijn planeet Melmak op ontploffen staat besluit ALF, een afkorting van Alien Life Form, te… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven