thumb puffenstuf1Jimmy is een gewone jongen maar in het bezit van een ongewoon voorwerp, een sprekende gouden fluit. Als hij op een zonnige dag op zijn fluit speelt wordt zijn aandacht getrokken door een kleurige boot. Wanneer Jimmy in boot wegvaart slaat het weer al snel om. Jimmy komt in een storm terecht die wordt veroorzaakt door de heks Witchiepoo, zittend op haar gemotoriseerde bezemsteel Vroem-broem. Zij wil de gouden fluit afpakken. Jimmy belandt in het water maar weet aan wal te klimmen van een eiland waar Puffenstuf, een vriendelijke draak, hem te hulp schiet. 

thumb puffenstuf4Hij is de burgemeester van het Levende Eiland, waar alles - huizen, bomen, klokken, paddestoelen - tot leven is gekomen. Jimmy krijgt van Puffenstuf onderdak in zijn grot, de enige plek op het eiland waar Witchiepoo's toverkracht niet werkt. Jimmy sluit ook vriendschap met de andere eilandbewoners, zoals de agentjes Kling en Klang, de uil Dr. Blinkey en Judy de kikker. Maar teruggaan naar de bewoonde wereld is niet gemakkelijk want Witchiepoo en haar helpers Orson de gier en Seymour de spin blijven proberen de gouden fluit te stelen. Jimmy leert de wonderlijke figuren van het Levende Eiland kennen.

thumb puffenstuf3Deze wereld werd gecreëerd door de Canadese poppenspelers Sid en Marty Krofft. Op Jimmy en Witchiepoo na worden alle personages verbeeld door levensgrote poppen. De muzikale serie werd jarenlang op de Amerikaanse televisie herhaald, ondanks dat er maar 17 afleveringen waren gemaakt. Er verscheen nog wel een bioscoopfilm, waarin onder andere zangeres Mama Cass van The Mama's and the Papa's een heks speelde. Enkele jaren later begon McDonald's een reclamecampagne waarin het figuurtje Mayor McCheese optrad. De gebroeders Krofft vonden dat deze levensgrote cheeseburger wel heel erg veel leek op hun burgemeester Puffenstuf.

McDonald's ontkende, maar de rechter oordeelde anders en de hamburgerketen moest een schadevergoeding van meer dan 1 miljoen dollar betalen.
 
 


Publicatiedatum: 19 mei 2007
Laatste aanvulling: 7 mei 2016

© Sid & Marty Krofft Television Productions

1000 Resterende tekens


-TS-
Deze serie heeft op mij indertijd ook een indruk gemaakt.De namen Puffenstuf & Witchiepoo zijn altijd blijven hangen.Leuk dat hier nu wel de complete nederlandse tekst staat. ;-)
witsj.debbie
sjeeeeegaaf zeg, had nooit gedacht dat ik deze film ooit zou vinden,heb hem 2x op tv gezien, vond hem TOEN zo gaafzal nu wel minder zijn ,maar toch jeugdcentimentz al leuk zijn als er een dvd van was
Erik Erjajobev
Waar vind ik een video ofzo???

Keek jij hier vroeger ook naar?

Tao Tao

Tao Tao (1989-1990)

In een voor mensen onbekend dal ergens in China woont de kleine panda Tao Tao. Samen met zijn… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

HotNews.nl

HotNews.nl (2005)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie waarin vijf jonge webredacteurs werken voor de populaire… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

KaBlam!

KaBlam! (2001)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie waarbij de onvermoeibare Henry en June de kijker door een… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven