Q & QGeïnspireerd door de kinderprogramma's uit Scandinavische landen gingen regisseur Bram van Erkel en schrijver Harrie Geelen (die samen Oebele hadden gemaakt) om de tafel zitten. Uit dat gesprek kwam Neerlands alleerste serie waarin kinderen de hoofdrol speelden. Als hij in het bos aan het fotograferen is, leert Aristides Quarles van Ispen Wilbur Quant kennen, die net met zijn vader, zus Juultje en de huishoudster in het dorp Rünichem (spreek uit als Runkum) is komen wonen. Als Wilbur per ongeluk een foto maakt met het toestel van Aristides, gaan ze vanuit dat deze mislukt is. Bij het ontwikkelen zien ze op de bewogen foto een bewusteloze of misschien wel dode man.

Hun ontdekking wordt door niemand serieus genomen, behalve door de opa van Aristides. Hij heeft de man op de foto een lift gegeven en helpt de jongens met hun zoektocht. Al snel blijkt dat ze inderdaad een misdrijf op het spoor zijn, en wie is toch die vreemde man in de rode Mercedes die steeds in het bos opduikt? Dertien weken lang hield Q & Q de jeugd èn de volwassenen in spanning. In 1976 volgde een tweede serie over een kunstroof, met net zoveel succes als de eerste reeks, die in dat jaar op de Duitse zender ARD te zien was.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 29 december 2016

© Carl Tewes Filmprodukties/KRO/Bridge Entertainment Group

1000 Resterende tekens


Dicky
Beste Erik,Ik heb de complete fansite indertijd uit voorzorg gedownload, dus daarmee zou je vooruit moeten kunnen! Zie mijn persoonlijke mail.Vermeldenswaard (voor deze site) is nog, dat de eerste serie in 1977 zelfs nagesynchronise erd op de Duitse tv (ARD) vertoond is, en dat er nu een dvd van is uitgebracht! De tweede serie is nooit door de Duitse tv overgenomen, dus die ontbreekt.Link naar Duitse Amazon:https://www.amazon.de/Q-Q-die-Komplette-Serie-2dvd/dp/B01L9Z9QSG/@DickyBedankt voor deze informatie, deze is inmiddels aan de pagina toegevoegd.@ErikHoewel veel mensen de Q & Q-site terug zouden willen zien kun je deze niet zomaar online zetten zonder toestemming van de maker in verband met het auteursrecht. Je kunt uiteraard wel een geheel nieuwe site opstarten.
Erik
Hallo Dicky,ik ben niet Erik Stel :) maar een naamgenoot.ik heb de site destijds wel eens gezien, maar concreet heb ik dus GEEN info, kan wel e.a. via het web archief naar voren toveren. De website zal dan dus ook geheel opnieuw gemaakt worden.Je mag me ook een mail sturen, die mag dan naar info @ tdcb.nl (maar dan zonder de spaties :) )
Erik
Citaat :
Beste Erik,Ik had nooit gedacht, dat ik hierop een reactie van je zou krijgen! Maar wel een ontzettend aardig aanbod. Wat voor info zou je willen hebben? Ik zou echt niet weten, hoeveel mensen de site weer terug zouden willen hebben. Ik zie alleen maar, dat de autoroute nu 6 keer is gedownload. Groetjes!
Beste Dicky,Ik ben niet Erik Stel, maar gewoon een middelmatige fan van Q&Q die ook Erik heet en het wel leuk vindt om zoiets als deze site in de lucht te houden.Ik heb de website wel eens gezien, enige tijd geleden maar heb dus geen data.De website zal zodoende ook geheel opnieuw gebouwd worden.Mvg Erik Drent

Keek jij hier vroeger ook naar?

Clown Bassie en de Reis van Zwarte Piet

Clown Bassie - De Reis van Zwarte Piet (2005)

Als Bassie midden in de zomer klaar is met zijn theatershow, besluit hij om samen met zijn… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

DVD: Waar is het Paard van Sinterklaas?

Waar is het Paard van Sinterklaas?

Uitgever: In The Air In The Air Speelduur: 80 minuten Datum: 10 oktober 2007 Beschrijving Winky… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Henk Temming - De Hulpsinterklaas

Henk Temming - De Hulpsinterklaas (1992)

Als zanger en tekstschrijver van Het Goede Doel maakte Henk Temming na het einde van deze groep in… Lees meer