thumb ravioli9De familie Düwel bestaat uit vader Walter, die dirigent bij de opera is, moeder Renate en hun vier kinderen. De meisjes heten Heide en Branka en de jongens Jarl-Kulle en Pepe. Heide is met haar 17 jaar de oudste en heeft verkering met Max-Leo. Jarl-Kulle is iets jonger en wil graag schrijver worden. Branka is een rekenwonder en wil graag voor het rolhockeyteam van haar school gekozen worden. Pepe tenslotte is een nakomertje die de bijnaam Lalleman heeft, maar alleen zijn moeder mag hem zo noemen. Het gezin bewoont de bovenetage van een groot huis. Onder hen woont mevrouw Nettelbeck. Zij heeft een grote voorraadkelder waar Jarl-Kulle vaak stiekem zit te schrijven.

thumb ravioli7Wanneer Jarl-Kulle een verblijf van drie weken in een kuuroord aan de Oostzee voor twee personen wint met een prijsvraag, geeft hij deze aan zijn ouders. Zij hebben wel zin in een vakantie, maar hebben hun twijfels of ze hun kinderen wel alleen in het grote huis kunnen achterlaten. De kinderen weten hun ouders te overtuigen dat ze met een gerust hart weg kunnen gaan, zeker als mevrouw Nettelback en hun oma beloven een oogje in het zeil te houden. Voor iedere vakantiedag krijgen de kinderen huishoudgeld maar Branka heeft een beter idee: als ze van dat geld een grote voorraad kopen van hun lievelingskostje, ravioli, kunnen ze van de rest leuke dingen kopen.

thumb ravioli4Maar al na twee dagen komt de ravioli hen de neus uit. Al het geld is opgegaan aan een jurk en schoenen voor Heide, een schrijfmachine voor Jarl-Kulle, een rolschaatsoutfit voor Branka en een duikbril voor Pepe. Alle vier doen ze pogingen om ergens anders te eten, of om de ravioli om te ruilen. Ook in en om het huis doen zich vaak komische gebeurtenissen voor. Pepe zet de heel badkamer vol schuim en door een kapotte kraan dreigt het hele huis onderwater te lopen. Intussen hebben Walter en Renate geen idee wat er zich in hun huis afspeelt, hoewel ze iedere dag met het thuisfront bellen.

Deze vrolijke Duitse serie is gemaakt naar een idee van Justus Pfaue, die al eerder scenario's had geschreven voor de jeugdseries Silas, Jack Holborn en Anna.
 
 


Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© Magnet Film/ZDF

1000 Resterende tekens


Karin
Ja echt zó'n toffe serie. Nog steeds, wanneer ik zo'n blik ravioli in de supermarkt zie staan,denk ik terug aan de weerzin van die kinderen. Hoe de hele dag in het teken stond onder die ravioli uit te komen. Haha geniaal concept. Die kast helemaal vol gestackt met die gore blikken.
Nicole
Jeugdsentiment, keken we altijd naar! Zou het nog wel eens terug willen zien!
curtis
Geweldig leuke serie. Toevallig stond er toen de serie draaide, een keer een ravioli-recept (ovensschotel met ravioli, kaas, spinazie, champignons en bechamelsaus) in één van de damesbladen. Dat recept heb ik direct gemaakt en het was voor mij de eerste keer dat ik ravioli at. Heerlijk! De serie en het recept zijn sindsdien onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Het Eiland van Noach

Eiland van Noach, Het (1997-1999)

De samenwerking tussen de Europese omroepen was na Beestenbos is boos zo goed bevallen dat er een… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De Held

Held, De (1990)

Omschrijving Nieuwzeelandse jeugdserie over een 12-jarige jongen die tijdens de Tweede Wereldoorlog… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Spanning in Slagharen

Spanning in Slagharen (1988)

In 1987 was Ponypark Slagharen het decor voor deze spannende avonturenserie, die zich afspeelt in… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven