Rembo & RemboHet meest absurdistische duo uit de geschiedenis van de Nederlandse (kinder)televisie is Rembo en Rembo. Gekleed in blauwe pakken presenteerden zij achter een driehoekige gele tafel met een rode telefoon grappige onzinsketches. Zelf noemden ze het "bovenmaatse humor van de één na bovenste plank" met een "grapdichtheid van 98,9%". Het doorgedraaide duo hield zich onder andere bezig met het naar elkaar koppen van koffiekopjes, het zonder gebruik weggooien van wegwerpaanstekers en ze probeerden het wereldrecord pingpongen met een legbatterij-ei te verbeteren. Iedere actie werd steevast met de uitspraak "tsjongejongejongejonge!" afgesloten.

Rembo & RemboIn de loop der jaren kwam een bonte stoet aan typetjes voorbij, zoals de buikdansers Rumboon en Rumboon, Arie en Anita, Gluurbuur en de strandverkoper. Maar de populairste personages waren de leden van de familie Magdat, met Turbomeisje Tampie, een meisje met blonde vlechten en een afgeplakt glas. Zij werd zo populair dat ze een eigen programma kreeg, Ojajoh?!!. Niet iedereen kan de humor van Rembo & Rembo waarderen. Toen Tampie het hoofd van haar broertje tussen de schuifdeuren klemzette omdat hij haar speelgoed afpakte, werd de vraag gesteld: mag dat? Het antwoord was nee, want zo konden de schuifdeuren kapot gaan.

De Kijkwijzer kon er niet om lachen, en gaf bij een herhaling in 2005 van deze aflevering een boete van 100 euro. Tsjongejongejongejonge!
 
 


Laatste aanvulling: 13 april 2015

© VPRO

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

rico Alberts
die filmpje van die manty (voor de stoere man) vind ik grappig de rest van de filmpjes zijn ook leuk
EJ
sjongejongejong e (10x) .. . ik heb in jare nie zooo gelache!prachti ge serie.

Meer televisie-sentiment

thumb batfink1

Batfink (1994)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over een vleermuis met superkrachten. Lees meer
Kentucky Jones

Kentucky Jones (1965)

Omschrijving Amerikaanse jeugdserie over een veearts die geconfronteerd wordt met een 10-jarig… Lees meer
Brigadier Dog

Brigadier Dog (1972)

Brigadier Dog is een niet al te slimme 'deputy' (hulpsheriff) uit Mississippi die de meeste tijd… Lees meer