Robin Hood (1989-1991)

Robin HoodAl vanaf de begintijd van de televisie zijn er series gemaakt over de legendarische Robin Hood, een vrijbuiter die in de Middeleeuwen geleefd zou hebben in het Britse Sherwood. Hij stal van de rijken om het aan de armen te geven. De serie die in 1984 in Engeland van start ging als Robin of Sherwood combineert legendes en waargebeurde verhalen. Er is veel ruimte gelaten voor mystiek en magie, wat nog versterkt wordt door de muziek van de Ierse groep Clannad. Robin of Loxley, bijgenaamd 'The Hooded Man', woont met zijn vrienden in de bossen van Sherwood. Zij strijden tegen de Normandische overheersers, met name prins John en de sheriff van Nottingham, die de bevolking onderdrukken.

Robin HoodOpmerkelijk is dat Robin overlijdt aan het einde van het tweede seizoen. Maar hij krijgt een opvolger: Robert of Huntingdon, die het vertrouwen van de vroegere vrienden van Robin weet te winnen. Hij blijkt een waardige opvolger te zijn die de naam Robin Hood doet voortleven. De eerste twee seizoenen van 13 afleveringen werden in Nederland in 1989 uitgezonden. Omdat de eerste aflevering uit twee delen bestond dacht men bij de NOS abusievelijk dat het een 12-delige serie was. Zo kwam het dat deel 7 niet werd uitgezonden, maar pas in de herhaling in 1990, toen de hele serie werd uitgezonden, te zien was.
 
 


Laatste aanvulling: 19 april 2015

© Goldcrest Films Ltd./Harlech Television

Tags: Jaren 80, Jaren 90, 1989, NOS

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

erik
de beste serie van toen is (helaas) illigaal te downloaden via: torrent-finder.com
Harold
Het schijnt dat ze de arabier uit de film ``robin Hood,prince of thiefes`` met kevin costner gebaseerd hebben op Nasier uit ``Robin of Sherwood``.Wat een kompliment voor de serie.

Meer televisie-sentiment

Zoop

ZOOP (2004-2006)

De allereerste Nederlandse soap voor de jeugd zou in eerste instantie Zoo Soap gaan heten maar werd… Lees meer
Professor Balthazar

Professor Balthazar (1971)

Omschrijving Joegoslavische tekenfilmserie over een uitvinder. Lees meer
Black Beauty

Black Beauty (1979)

Omschrijving Amerikaanse jeugdserie over een zwarte hengst en zijn eigenaren; niet te verwarren met… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven