Samson en GertIn 1989 kreeg Gert Verhulst, die toen omroeper was bij de BRT, het idee om de kinderprogramma's aan te kondigen met een grappig diertje. Dat werd de hond Samson die eigenlijk alleen maar op televisie te zien zou zijn in de kerstvakantie van datzelfde jaar. Maar Samson mocht blijven want iedereen was dol op hem en zo werd besloten het kinderprogramma Samson & Gert te gaan maken. Samson woont samen met zijn baas Gert in de Dorpstraat 101, waar altijd geklopt moet worden omdat de bel het niet doet. Samson is geen gewone hond want hij kan praten. Ook hij eet graag spaghetti en frietjes.

Samson en GertSamen met onder andere de Burgemeester, Alberto Vermicelli, Eugène van Leemhuyzen, Octaaf en Jeannine de Bolle, Frieda Kroket en de Afgevaardigde van de Minister beleven ze doldwaze avonturen. Met Bobientje speelt hij graag in het park met zijn rode balletje die hij van haar heeft gekregen. Het grappige van Samson is dat hij zich vaak verspreekt waarbij Gert hem dan weer verbeterd. Gert is verliefd op Marlène, maar zij is verliefd op de zanger Jean-Louis-Michel en daar is Gert helemaal niet blij mee. Samson & Gert was in België al jaren een populair kinderprogramma voordat het in 1992 te zien was in Nederland.

De serie was het eerste te zien bij Veronica, als onderdeel van het middagprogramma Samson. Hierin waren ook De Seend en Star Street te zien. Toen Veronica in 1995 het publieke bestel verliet werd de reeks overgenomen door de TROS. Danny Verbiest die de stem van Samson deed vond het wel welletjes na 16 jaar Samson en besloot er in 2005 mee te stoppen. Hij werd opgevolgd door Peter Thyssen.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 14 augustus 2008
Laatste aanvulling: 21 oktober 2017

© Studio 100

1000 Resterende tekens


ik kijk op die site
ik zie geen filmpjes op het topic van samson en gert
Nostalgie
Beste mensenikzelf ben gestart met een uitgebreider forum waar het de bedoeling is om zoveel mogelijk oudere reeksen en cartoons samen te brengen...Ook samson en gert krijgen hun stekje...Heb je zelf alfleveringen of wil je deel uit maken van de Nostalgie Forum community?Registreer je dan nu hier:http://nostalgieforum.30.forumer.comU moet begrijpen dat dit forum nog maar net is opgestart, maar ik hoop dat jullie er voor kunnen zorgen dat het uitgroeit tot 1 van de bekendste fora om je jeugdsentiment te herbeleven!!(ik zelf ben bezig met alle afleveringen van Samson die nu op Ketnet worden getoond op te nemen en op pc over te zetten...als er genoeg leden komen, dan plaats ik elke week een aantal nieuwe afleveringen!) REGISTREER U AUB!
DJMicker
Heeft iemand Studio of Caravan uitzendingen van hun?of hebben jullie afleveringen van Veronica opgenomen?Mail me naar: [email protected] ail.com

Keek jij hier vroeger ook naar?

Buurman Bolle

Buurman Bolle (1989)

Ergens op een pleintje woont buurman Bolle, een onhandige en soms kinderachtige man, al bedoelt hij… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Black Beauty

Black Beauty (1974-1975)

Huisarts dr. James Gordon verhuist in 1877 met zijn dochter Vicky, zoon Kevin en huishoudster Amy… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Het mannetje op zolder

Mannetje op zolder, Het (1959)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over de belevenissen van meneer Leeuwerik, een mannetje die op… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven