ScruffyOnder de naam ABC Weekend Specials zond de Amerikaanse zender ABC tussen 1977 en 1997 ieder jaar een aantal televisiefilms uit gebaseerd op kinder- en jeugdboeken, zowel met acteurs als tekenfilms. Het doel was kinderen voor het lezen van boeken te interesseren. Voor de bewerking van het boek 'Scruffy' van Jack Stoneley uit 1979 werd gekozen voor een tekenfilm van een uur. Hoofdpersoon is een jong hondje, dat geboren wordt op een moment dat haar moeder Duchess in grote moeilijkheden verkeerd. Ze is door haar eigenaars, een bejaard echtpaar dat verhuisd is naar een kleinere woning, achtergelaten in huis.

ScruffyDe bedoeling was dat Duchess zou opgehaald worden door haar nieuwe bazin. Deze verondersteld ten onrechte dat de hond is weggelopen, want Duchess heeft zich in het lege huis verscholen met haar pasgeboren puppy. Het huis wordt gesloopt en in brand gestoken. De honden kunnen geen kant op en vluchten het dak op. Gelukkig worden ze op het laatste moment opgemerkt door Ken, één van de slopers die het tweetal redt en mee naar huis neemt. Hoewel ze het goed hebben bij Ken en zijn vrouw Alice wil Duchess toch haar oude baasjes gaan zoeken. Maar de zoektocht loopt op een drama uit: de honden verdwalen en komen buiten de stad terecht.

ScruffyEr wordt op hen geschoten en Duchess wordt dodelijk geraakt. Scruffy staat er nu helemaal alleen voor, en probeert Ken en Alice in de stad te zoeken. Die zijn onvindbaar, maar het jonge hondje leert er wel de zwerver Joseph Tibbles kennen. Hij probeert met straatvoorstellingen wat te verdienen. Hij geeft Scruffy haar naam, en het tweetal treedt samen met veel succes op. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe als meneer Tibbles een hartaanval krijgt, en is Scruffy opnieuw alleen. Ze sluit zich aan bij een groep zwerfhonden die haar vrienden worden, maar er blijft gevaar: de hondenvangers maken jacht op de honden.

Eenmaal gevangen in het asiel laat men de dieren die niet binnen zeven dagen worden opgehaald inslapen... Deze televisiefilm werd in Nederland uitgezonden als een driedelige serie; bij de herhaling in 1986 vergat men echter het derde deel uit te zenden.

 


Laatste aanvulling: 25 december 2013

© Ruby-Spears Productions/ABC/Hanna-Barbera Productions

1000 Resterende tekens


Proesnie
Ik heb 'm geript, hij is hier te downloaden: http://www.fileserve.com/file/exmnscu
MFrijters
Ik zou deze film ook zo graag op dvd willen hebben.Heb hem wel op VHS maar heb een VHS Speler meer dus nu maar hopen op snelle relase op DVD :-)
betty
wanneer denken jullie dat die folm gaat uitkomen op dvd.ik zie nu al dat er al een tijdje om word gevraagd.ik had m op band maar die band is weg sjonge. laten jullie even wat wetentx

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Stop en Stap Show

Stop en Stap Show, De (1986)

Omschrijving Nederlandse kinderserie om kinderen kennis te laten maken met de verkeersregels met de… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Robin Hood

Robin Hood (1989-1991)

Al vanaf de begintijd van de televisie zijn er series gemaakt over de legendarische Robin Hood, een… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Maja de Bij

Maja de Bij (1977-1983)

Al vanaf de dag dat ze geboren wordt is Maja een nieuwsgierig bijtje. Haar lerares juffrouw… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven