Secret Valley (1982-1983)

Secret ValleyOngeveer een halve eeuw geleden wemelde het in Secret Valley (Australië) van de goudzoekers, die daar tevergeefs hun geluk beproefden. Nu staan de hutjes en huisjes al jaren leeg. Alleen oude Dan woont er nog. Dat tot zéér ongenoegen van gemeenteambtenaar Cribbins, die er van alles aan doet om hem daar weg te krijgen. Maar dat laten de kinderen uit de buurt gelukkig niet zomaar toe. Ze richten een heerlijk vakantiekamp op in Secret Valley. Elk weekend komen er veel kinderen uit de stad om plezier te maken in de prachtige omgeving. Daardoor kan Dan blijven zitten. Maar Cribbins zit niet stil.

Secret ValleyHij schuwt geen enkel middel om de kinderen het leven zuur te maken. Daarbij krijgt hij hulp van Spider McGlurk en zijn bende die voor wat geld en snoep héél veel akelige streken uithalen en zo ontstaan veel spannende avonturen...
Aan deze Australische serie werd meebetaald door omroepen uit onder andere Spanje, Nederland en Canada, wat verklaart waarom deze landen of hun steden worden genoemd in de begintune. Na enkele jaren kwam er een vervolg: Professor Poopsnagle, over een Spaanse uitvinder en zijn vliegende rode autobus die de hulp inroept van de kinderen van Secret Valley.
 
 


Bijdrage: Rianne Arends
Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© The Grundy Organization

Tags: KRO, Jaren 80, Jaren 90, Kindernet, 1982

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Karin
My lovely kinderdroom kwam het maar terug dat mijn dochter het kon kijken!!
Jules Vismale
Ik ken'Secret Valley' nog heel goed uit de jaren '80 toen die op het Kindernet verscheen. Meestal leefde ik mij helemaal in met die kinderen en hun tegenstanders (zoals William Wopper) die elkaar constant dwars zaten. De kinderen waren van mijn generatie en sommigen onder hen zoals Miles, Simone en Beth waren zelfs familie van elkaar en traden op bij hun roepnaam. Zij speelden later ook in de Australische serie 'Runaway Island' maar in die tijd was ik niet echt geïnteresseer d in die kindacteurs. Ik vond het zelfs mooi om te zien dat de jongens en meisjes vrijwel altijd blauwe T-shirts aan hadden en spijkerbroeken hoewel ze steeds elkaar vernederden en met rotzooi bestookten! Alleen vermoed ik dat de meeste van hen achter de schermen de nodige ellende beleefden daar het leven van acteurs vaak verre van rooskleurig is omdat roem, eer en geld hen boven het hoofd groeien. Als ik mocht meespelen in 'Secret Valley' had ik dolgraag de jongedames Simone en Marianne over mijn schouder genomen!

Meer televisie-sentiment

Bereboot

Bereboot (1976-1978)

Nadat hij meer dan 600 afleveringen had geschreven voor Ti-Ta Tovenaar werd Lo Hartog van Banda… Lees meer
Peppino

Peppino (1984)

Omschrijving Italiaans-Zwitserse jeugdserie over een Siciliaans jongetje dat met zijn familie… Lees meer
thumb batfink1

Batfink (1994)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over een vleermuis met superkrachten. Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven