She-ra Princess of PowerSpeelgoedfabrikant Mattel was aangenaam verrast door het succes van He-Man and the Masters of the Universe, die vooral bij jongens populair was. Om ook meisjes te interesseren voor de actiefiguren werd er een tweede tekenfilm bedacht met een heldin in de hoofdrol. Dat werd She-Ra, de tweelingzus van He-Man, die net als hij een dubbele persoonlijkheid heeft. Achter de superheldin gaat prinses Adora schuil, die vlak naar haar geboorte werd ontvoerd en betoverd door de gemene Hordak. Hij voert een schrikbewind over het land Etheria. Maar dankzij haar broer, die haar een magisch zwaard heeft gegeven, is de betovering verbroken.

She-ra Princess of PowerSindsdien voert Adora als She-Ra een groep rebellen aan. Wanneer Adora in She-Ra verandert, transformeert haar witte paard Spirit in de vliegende eenhoorn Swift Wind. Ook het klunzige heksje Madame Razz en het lichtorakel Light Hope weten dat She-Ra eigenlijk Adora is, net als Kowl, half uil en half koala, die met zijn gekleurde oren kan vliegen. De rebellengroep die het opneemt tegen Hordak en zijn handlangers is opgericht door Bow, die zoals zijn naam al verraadt een meester met pijl en boog is, samen met prinses Glimmer. Zij bezit magische krachten en kan licht toveren uit haar handen. Haar moeder is koningin Angella die dankzij haar vleugels kan vliegen.

She-ra Princess of PowerAndere leden van de Great Rebellion zijn onder andere Frosta, die sneeuw en ijs kan toveren, koningin en tovenares Castaspella en Mermista, een zeemeermin die zichzelf tot mens kan transformeren. In elke aflevering zat ook een kijkspelletje: ergens zat het wezentje Loo-Kee verborgen. Aan het einde liet hij zien waar hij verstopt zat. Ook vertelde hij wat de moraal van het verhaal was, want iedere uitzending had een boodschap, bijvoorbeeld dat liegen niet goed is of dat vrienden belangrijk zijn. Toen er in 2002 een nieuwe reeks avonturen van He-Man gemaakt werd, ontstond ook het plan om in de derde reeks She-Ra opnieuw te introduceren.

Het bleef bij ideeën, omdat de kijkcijfersin Amerika tegenvielen werd de serie na twee seizoenen stopgezet. Wel werd er van She-Ra een nieuw actiefiguur uitgebracht.
 
 

Gerelateerde artikelen


Met dank aan Het Jeugdsentiment Portaal voor de scan van de videohoes
Laatste aanvulling: 7 juli 2013

© Filmation

1000 Resterende tekens


Angelique Hulshoff
Ik heb alle DVD's net weer eens gezien van She-Ra (in het Engels). Echt leuk om weer eens te zien; echt jeugdsentiment.Groetjes AngeliqueE-mail: [email protected] l.com
Dennis
De allereerste keer dat we She-ra zien is in de kerstspecial: \"Secret of the sword\" waarin He-man en She-ra allebei te zien zijn.Leuke aanrader!!
bonnie
ja deze vond ik leuker dan de heman maar heman was ook leuk groetjes bonnie

Keek jij hier vroeger ook naar?

Reis naar het Middelpunt der Aarde

Reis naar het Middelpunt der Aarde (1978-1980)

Met de succesvolle verfilming van '20.000 mijlen onder zee' in 1954, een productie van Walt Disney,… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Sammy's wonderlijke T-shirt

Sammy's wonderlijke T-shirt (1979)

Omschrijving Britse televisiefilm over een jongen die dankzij een T-shirt met een tijgerkop heel… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Kameleon

Kameleon (1983)

Omschrijving Vlaamse educatieve doe-serie, waarin Danny Verbiest de kijkers leerde knutselen, koken… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven