ShinzoHet verhaal van deze Japanse tekenfilm speelt zich af in de verre toekomst, in een tijd dat het niet goed gaat met de mensheid. De aarde is veroverd door de Enterrans, met het DNA van mensen, dieren en insecten genetisch gemanipuleerde wezens. De vechtlustige Enterrans werden gecreëerd door een groep geleerden om een dodelijk virus te bestrijden maar na een meteorietinslag werden zij kwaadaardig en keerden zich tegen de mensen. De aarde wordt door de Enterrans nu Enterra genoemd en er zijn geen mensen meer. Althans, dat wordt aangenomen, want in een wanhoopsdaad heeft één van de geleerden, doctor Tatsuro, zijn dochtertje Yakumo in een kunstmatige slaap gebracht.

ShinzoYakumo heeft door de meteorietinslag bijzondere krachten gekregen. Haar vader heeft een cocon ontworpen waarin zij na 50 jaar wakker zal worden terwijl ze zelf maar een jaar ouder is geworden. Het is de wens van doctor Tatsuro dat zij vrede weet te stichten. Maar het loopt anders dan hij gedacht had. Door een explosie wordt Yakumo pas na 500 jaar wakker en is nu een jonge vrouw. Uit de informatie die haar vader heeft achtergelaten blijkt dat er ergens op aarde een veilige plek is genaamd Shinzo waar nog mensen zouden wonen. Tijdens haar zoektocht leert ze drie Enterrans kennen die hun bescherming aanbieden bij het zoeken naar Shinzo.

ShinzoDe strijdlustige Mushra, de mysterieuze Saga en de katachtige kok Kutal blijken zogeheten Hyperenterrans te zijn. Hyperenterrans kunnen zichzelf transformeren naar een sterkere versie van zichzelf. Van Enterrans die uitgeschakeld worden blijft slechts een kaart met diens geest over, en wanneer een andere Enterran deze inslikt neemt hij de krachten van deze verslagen Enterran over. Waar of wat Shinzo is blijft lang onduidelijk en de vier reisgenoten krijgen het onder weg zwaar te verduren als ze het moeten opnemen tegen onder andere de zeven generaals, even mysterieus als machtig.

ShinzoVoor Yakumo wordt langzaam duidelijk wat er zich de afgelopen 500 jaar heeft afgespeeld en zelfs dat de geschiedenis veranderd kan worden. Hierdoor zou ze er voor kunnen zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Deze anime is losjes gebaseerd op de Chinese legende "Aap - de reis naar het westen" over een pelgrimstocht van een priester en drie volgelingen met als doel wereldvrede. Onder hen is koning Aap, die zich zorgen maakt over zijn sterfelijkheid. Het element van een zoekende jonge vrouw vergezeld van drie ongewone metgezellen komt ook voor in De tovenaar van Oz. Dit verhaal begint overigens in Amerika, herkenbaar zijn de Niagara watervallen en het Vrijheidsbeeld in New York.

Na twee seizoenen zijn er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt, ondanks geruchten over een derde en een vierde reeks, en vervolgfilms.
 
 


Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© Toei Animation/TV Asahi

1000 Resterende tekens


gideon
dankzij mij kwam die bij inclomplete series
Iwan888
Ja, sorry, dat was ik vergeten! leuk je hier ook te zien trouwens!
missmar
En vergeet de japanse afleveringen niet! Ook op youtube te vinden! ;-)

Keek jij hier vroeger ook naar?

Medisch Centrum Muis

Medisch Centrum Muis (1994)

Omschrijving Nederlandse poppenserie over het wel en wee van een muizenziekenhuis, met een knipoog… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Gemma Glitter Gezondheids Gala

Gemma Glitter Gezondheids Gala (2001)

Omschrijving Nederlands kinderprogramma over gezondheid gepresenteerd door de energieke Gemma… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Pa Pinkelman

Pa Pinkelman & Tante Pollewop, De avonturen van (1976-1977)

De serie Pa Pinkelman en Tante Pollewop verscheen oorspronkelijk als stripverhaal van november 1945… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven