Sindbad de ZeemanSindbad is van oorsprong een Japanse tekenfilmserie van 52 delen uit 1975. De reeks is gebaseerd op de verhalen van Duizend-en-één nacht, een verzameling vertellingen uit het Midden-Oosten. Naast Sindbad zijn Alladin en Ali Baba de bekendste verhalen. Het belangrijkste verschil met het oorspronkelijke verhaal is dat Sindbad geen volwassen man is maar een kleine jongen. Omdat er in de tekenfilm scènes voorkomen die men voor jonge kinderen niet geschikt vond werd de serie in Duitsland bewerkt tot 42 delen, en deze versie is ook in Nederland uitgezonden. Sindbad woont in de havenstad Bagdad en zijn beste vriend is Hassan.

Sindbad de ZeemanIn de eerste aflevering klimt Sindbad stiekum aan boord van het schip van zijn oom Ali die zeeman is. Van hem heeft hij ook de pratende beo Sheila gekregen. Dat is het begin van een reeks sprookjesachtige avonturen. Zo belanden Sindbad en Sheila na een schipbreuk op een eiland dat een walvis blijkt te zijn, komen ze zeemeerminnen en geesten in flessen tegen en leren ze Ali Baba kennen. In één van de laatste afleveringen blijkt dat Sheila eigenlijk een betoverde prinses is. Hoe populair deze tekenfilm was blijkt uit de kijkcijfers van 1 april 1980. Naar deze aflevering keken meer dan een miljoen kinderen.
 
 


Met dank aan Het Jeugdsentiment Portaal voor de scans van de videohoezen
Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 17 februari 2015

© Nippon Animation

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

kindernet
Leo,Ik heb zelf de DVD's (regiovrij) besteld via iOffer.com, maar daar zijn ze nu niet meer leverbaar. Wel zijn de DVD's (let op: regio 3) te bestellen bij YesAsia:http://www.yesasia.com/global/sindbad-the-sailor-i-vol-1-26-to-be-continued-hong-kong-version/1004068124-0-0-0-en/info.htmlhttp://www.yesasia.com/global/sindbad-the-sailor-ii-vol-27-52-end-hong-kong-version/1004071550-0-0-0-en/info.htmlYesAsia is echt een aanrader. Ik heb daar zelf ook al een aantal Japanse series besteld met Engelse ondertiteling.
leendert
En waar kan ik de 52 Japanse afleveringen met engelse ondertiteling bestellen ???laat maar even weten groet leo

Meer televisie-sentiment

Futiliteitenmuseum

Futiliteitenmuseum, Het (1990)

Omschrijving Nederlandse kinderserie waarin grote verhalen achter kleine voorwerpen uit het… Lees meer
Theelepelvrouwtje

Theelepelvrouwtje (1973)

Omschrijving Zweedse jeugdserie over een vrouw die op onverwachte momenten zo klein wordt als een… Lees meer
Madagascar

Madagascar (2005)

In de Central Park Zoo droomt de zebra Marty over het leven buiten de muren van de dierentuin. Zijn… Lees meer