Sir LancelotHet succes van Ivanhoe deed de KRO besluiten om nog een avonturenserie over een legendarische ridder uit te zenden. De keuze viel op Sir Lancelot, een Britse serie die deel uitmaakte van 'The Adventures of...', een historische reeks waarin ook Robin Hood en Wilhem Tell aan bod kwamen. Sir Lancelot du Lac zou in 6de eeuw geleefd hebben, maar het is niet bekend of hij ook echt bestaan heeft. Voor de serie werden de avonturen van Lancelot om een praktische reden verplaatst naar de 14de eeuw: het dure decor van Robin Hood wilde men graag opnieuw gebruiken. In de eerste aflevering wordt Lancelot uitgedaagd door andere ridders.

Sir LancelotHij moet een aantal opdrachten uitvoeren om lid te kunnen worden van de Ridders van de Ronde Tafel van koning Arthur. De dappere Lancelot slaagt voor zijn proeven en wordt een goede vriend en rechterhand van de koning. In kasteel Camelot vergaderen de koning en zijn ridders aan een ronde tafel zodat niemand aan het hoofd kon zitten, iedereen is immers gelijk. Volgens de legende waren Lancelot en koningin Guinevere in het geheim minnaars, maar daar wordt in de serie aan voorbijgegaan. Met het oog op verkoop van de serie aan Amerika werden de laatste 15 afleveringen opgenomen in kleur.

Deze zijn niet in Nederland uitgezonden, na 13 afleveringen was duidelijk dat het publiek de voorkeur gaf aan ridder Ivanhoe. Op veler verzoek werd die serie daarom herhaald.
 
 


Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© ITC/Sapphire Films/Official Films

1000 Resterende tekens


Theo de Klerk
Network DVD uit Engeland heeft de hele serie onlangs op 4 DVDs uitgebracht - deels in kleur. Niet ondertiteld natuurlijk.
nel roskam
:DHallo ik ben helemaal gek van die series uit mijn jeugd.Ik zoek al een tijdje naar een dvd met Sir Lancelot. Wie kan mij daarbij helpen. :-)
Knight-Girl 14 jaar
hij is knap!!!!!!!!

Keek jij hier vroeger ook naar?

Dragonball Z

Dragonball Z (2001)

Omschrijving Japanse futuristische tekenfilmserie over Goku, een krijger met bijzondere krachten,… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Breaker High

Breaker High (1999)

Omschrijving Canadese jeugdserie over acht jongeren die op een cruiseschip naar de middelbare… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De Man van Zes Miljoen

Man van Zes Miljoen, De (1974-1979)

Tijdens een testvlucht stort astronaut Steve Austin met zijn maantoestel neer in de woestijn. Hij… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven