Snuf de HondWanneer de ouders van Tom omkomen tijdens het Duitse bombardement op Rotterdam, wordt hij opgevangen door de nonnen. Tom zit vol woede en als hij voor de vierde keer wegloopt besluiten de nonnen Tom naar zijn oom en tante in Friesland te brengen. Als de opstandige Tom wordt opgehaald door zijn oom komen ze op weg naar de boerderij een aantal Duitsers tegen die de hond van een boer willen stelen. Tom barst uit van woede en neemt het op tegen de moffen maar zijn oom springt tussen beide en gelukkig loopt dit voorval, met gevaar voor eigen leven, goed af. Oom Tjerk ziet het probleem van Tom's woede en dat baart hem zorgen.

Snuf de HondHij probeert zijn neefje ervan te overtuigen dat hij hier niet zijn ouders mee terug krijgt maar eerder hierdoor zijn eigen leven in gevaar brengt maar Tom wil hier niets van weten. Eenmaal aangekomen op boerderij, die de naam "Vredenhoeve" draagt, wil Tom ook niets van het plattelandsleven weten en is het voor iedereen duidelijk: Tom heeft iets nodig om weer met beide benen in het leven te staan. Wanneer Tom met Bouke, de vader van zijn tante Jeltje, op pad gaat neemt hij hem mee naar een boer die een nest met jonge herdershondjes heeft. Tom mag er, zonder medeweten van zijn oom en tante, eentje uitzoeken.

Snuf de HondMet een blij gezicht geeft hij zijn nieuwe maatje de naam Snuf, maar zijn oom is niet blij met de komst van de jonge herdershond. In zijn ogen is het hebben van een hond in deze tijd van oorlog niet verstandig maar hij strijkt zijn hand over zijn hart en Snuf mag blijven. Wanneer Tom kennis maakt met Mirjam, een Joods meisje dat op dezelfde boerderij ondergedoken zit, wordt hij mede door haar wat milder. Samen met Snuf raken ze bevriend met een Engelse piloot en helpen ze de Canadezen om hun dorp te bevrijden. Deze serie is een bewerking van de film Snuf de hond in oorlogstijd die in de zomer van 2008 in de bioscopen draaide.

Snuf de HondIn navolging van bekende buitenlandse honden als Lassie en Benji kreeg nu ook Nederland een eigen heldhaftige hond. De eerste vier afleveringen zijn gebaseerd op de film, de laatste vier delen zijn speciaal voor de serie gemaakt. Dit tweede verhaal speelt zich vlak na de oorlog af en gaat over de oude legende van Vliegende Volckert, een moordenaar die door de moerassen zou zweven. Beide avonturen zijn gebaseerd op de boeken van Piet Prins, die tussen 1953 en 1985 in totaal 9 boeken over Snuf zou publiceren. In het najaar van 2010 waren twee vervolgreeksen te zien, 'Snuf de hond en het spookslot' en 'Snuf de hond en de IJsvogel'. 
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 14 oktober 2008
Laatste aanvulling: 21 april 2018

Steven de Jong Producties BV/EO/RCV Film Distribution/Bridge Entertainment Group/The Gamboni Company/Incredible Film

1000 Resterende tekens


ronald dijkstra
super sexy film vet cool en lkkr spannend echt super8)
Jaco Mol
ik hep alle boeken gelezen van snuf de hondik vind het super leuk dat er speelfilms uit komenik vind dat ze veder mogen filmen
mounir
ik vind snuf een leukke film maar ik zoek de filmhhoor

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Keromar

Keromar (1971)

Omschrijving Vlaamse jeugdserie over de Kerten, een vredelievend volk uit het land Nerobal dat… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Matthew Star

Matthew Star (1982-1983)

Op het eerste gezicht lijkt Matthew Star een Amerikaanse tiener zoals er zoveel zijn. Hij is goed… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Hills End

Hills End (1990)

Omschrijving Australische jeugdserie die zich afspeelt in de jaren '50 over een groep kinderen en… Lees meer