SpangaSOp 30 juli 2007 gingen de opnamen van start van SpangaS, de eerste Nederlandse tienersoap van de publieke omroep, waarin de dagelijkse belevenissen te zien zijn van tien leerlingen van een middelbare school. In september 2007 was de serie voor het eerst te zien. De naam SpangaS is afgeleid van de school waar alles afspeelt, het Spangalis College. Omdat de naam voor de meeste leerlingen te lang is om uit te spreken, wordt de school door iedereen Spanga (en de leerlingen Spangas) genoemd, wat 'cool' in straattaal betekent. In SpangaS draait het eerste seizoen allemaal om Fay, Irmak, Luxor, de tweeling Flip en Tobias, Jolé, Nassim, Lana, Barry en Avalanche.

SpangaSDe eerste vijf zitten in de onderbouw, de andere in de bovenbouw en maken alles mee wat iedereen zo'n beetje meemaakt op de middelbare school. Liefde, verdriet, echtscheidingen, discriminatie, wel of niet erbij horen, toekomstdromen, pesten - kortom alles waar je in het leven mee te maken kunt krijgen. Gelukkig zijn het dan wel je schoolvrienden waar je door dik en dun op kunt vertrouwen en je er doorheen slepen. In de loop der jaren zijn de leerlingen uit het eerste seizoen allemaal van school afgegaan en zijn er telkens nieuwe personages voor in de plaats gekomen.

Op 30 september 2009 ging 'SpangaS op survival', de eerste speelfilm gebaseerd op deze serie, in première, gevolgd door 'Spangas in actie' op 18 juni 2015. Vier acteurs uit de serie (Talisia "Avalanche" Misiedjan, Roos "Lana" Smit, Chemseddine "Nassim" Amar en Yamill "Samson" Jones) waren in het voorjaar van 2011 ook te zien in de theatervoorstelling 'SpangaS live!'. In het stuk doen de leerlingen van het Spangalis College, aangevuld met drie nieuwe personages, mee aan een toneelwedstrijd.

 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 22 maart 2008
Laatste aanvulling: 10 september 2017

© NL Film & TV BV/NCRV/KRONCRV 

1000 Resterende tekens


rosaliue
echt en tobias is zo knap...:-)
lisanne7777777
die aflevering waar flip en tobias in hun boxershort gingen slapen echt sexy
mouna
ook jammer dat je dat zegt ik vind dat ook triest

Keek jij hier vroeger ook naar?

Finding Dory

Finding Dory (2016)

Het vervolg op ‘Finding Nemo’ speelt zich een jaar na de eerste film af maar het kostte de makers… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Winnie de Poeh

Winnie de Poeh (1986)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie van Walt Disney over de op honing verzotte beer Winnie, in… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Visionaries

Visionaries (1989-1990)

Om een aantal nieuwe actiefiguren te promoten lanceerde speelgoedfabrikant Hasbro in 1987 een… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven