SpiderwomanHet aantal vrouwelijke superhelden is maar klein, en danken hun bestaan vaak ook nog eens aan het succes van hun mannelijke tegenhanger, zoals Batgirl en Supergirl. Hetzelfde geldt ook voor Spiderwoman. Zij is echter één van de weinige stripheldinnen die ook een eigen televisieserie kreeg. Marvel Comics, de Amerikaanse uitgeverij waar de stripverhalen ('comics') van Spiderwoman werden uitgegeven, besloot haar een eigen serie te geven nadat concurrent Filmation in 1978 de tekenfilm Web woman had uitgebracht, over een vrouw die de wereld van de insecten beheerst. Zij vertoond nauwelijks overeenkomsten met Jessica Drew, de echte naam van Spiderwoman.

SpiderwomanVoor de tekenfilm werden naast Spiderwoman nieuwe personages bedacht en ook de verhaallijnen zijn niet gebaseerd op de stripverhalen. Jessica dankt haar bijzondere krachten aan een spinnenserum dat haar vader haar toediende nadat ze als jong meisje gebeten werd door een giftige spin. De bijwerkingen van het tegengif hebben Jessica bijzondere gaven gegeven: net als Spiderman beschikt ze over "spinnenzintuig" waarmee ze gevaar voelt aan komen en kan ze net als een spin tegen muren oplopen. Ook haar andere zintuigen zijn sterker geworden, en ze kan vliegen dankzij haar kostuum dat van vleugels is voorzien.

SpiderwomanDe meest bijzondere krachten van Spiderwoman zijn haar "venom blasts", bliksemachtige stralen die uit haar handen komen. Jessica werkt als redactrice voor het tijdschrift Justice. Fotograaf Jeff en haar neefje Billy kennen haar geheime identiteit niet en wanneer er gevaar dreigt moet ze zich ergens verbergen. Door vervolgens razendsnel rond te draaien verandert ze in Spiderwoman. De tegenstanders van Spiderwoman zijn onder andere buitenaardse wezens, gouddieven en de Kongo spin, een reuzenspin die net als King Kong de opnamen van een speelfilm verstoort. Dit is tevens één van de twee afleveringen waarin ook Spiderman te zien is.

 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 18 november 2012

© BDePatie-Freleng Enterprises/Marvel Productions/Roughtrade

1000 Resterende tekens


Keek jij hier vroeger ook naar?

Betty Boop

Betty Boop (1970-1975)

Oorspronkelijk was ze poedel, maar Betty Boop zou uiteindelijk worden omgetoverd tot een seksbom… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Kasper en de Kerstengelen

Kasper en de Kerstengelen (2015)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over de elfjarige Kasper die ervan droomt astronaut worden en… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Ludovic

Ludovic (2009-2011)

Deze stop-motion peuter- en kleuterserie is bedacht door de uit Nederland afkomstige Co Hoedeman en… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven