Sport Billy (1982-1984)

Sport BillyZoals de titel al doet vermoeden staat sportiviteit centraal in deze van oorsprong Amerikaanse tekenfilm, die in Nederland werd uitgezonden in de Kinderbios. Billy is geen gewone jongen, maar afkomstig van de berg Olympus, waar de Griekse goden wonen. Zij hechten grote waarde aan 'fair play' in de sport. In zijn ruimteschip dat ook door de tijd heen kan reizen bezoekt Billy allerlei sportevenementen waar de sportiviteit in het gevaar komt. Hij wordt daarbij geholpen zijn vriendinnetje Lilly en de hond Willy. Maar er is ook gevaar in de vorm van de gemene koningin Wanda die Billy altijd probeert dwars te zitten.

Van één van de goden heeft Billy een bijzondere sporttas gekregen waarop zijn initialen staan. In de tas zitten kleine voorwerpen die wanneer ze uit de tas worden gehaald hun ware grootte aannemen. Op die manier heeft Billy altijd de juiste sportartikelen bij zich, maar ook auto's en boten weet hij uit de tas te halen. In 1982 werd Billy uitgekozen als mascotte voor de wereldkampioenschappen in Spanje. Het is dan ook waarschijnlijk geen toeval dat de aflevering die over voetbal gaat zich in Spanje afspeelt.
 
 


Laatste aanvulling: 19 juni 2014

© Filmation

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

alek vidakovic
ik mis altijd jaargelden sport billy toons waas so mooie tekefilm komt nooit op disny xd kinderprogramma heb ik altijd denken troeg jaar geleden 8)
marcel
gaaf! leuk om es terug te zien...;-)

Meer televisie-sentiment

Keek jij hier vroeger ook naar?

Zolder

Zolder (1977)

Omschrijving Nederlands kinderprogramma met verschillende onderdelen, waaronder de tekenfilms Bolek… Lees meer

't is zomaar een greep uit onze site,

Winners

Winners (1986)

Omschrijving Australische jeugdserie met op zichzelf staande afleveringen met verhalen die zich in… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

The Bbartons

Bartons, The (1991)

Omschrijving Australische jeugdserie over de komische belevenissen van de familie Barton, gezien… Lees meer