Sprookjesboom (2006-2008)

SprookjesboomHet Sprookjesbos van de Efteling, destijds omschreven als 'natuurpark', opende haar deuren op 31 mei 1952. In die tijd waren sprookjestuinen populair, maar gingen meestal niet verder dan tijdelijke decorstukken. Bij de Efteling in Kaatsheuvel was dat anders: het Sprookjesbos was en is nog steeds driedimensionaal. Bovendien konden diverse figuren bewegen, een techniek die in de loop der jaren steeds verder geperfectioneerd werd. De Efteling dankt haar succes voor een groot deel aan Anton Pieck, wiens romantische en nostalgische tekeningen model stonden voor het Sprookjesbos. Ruim 50 jaar later zijn de sprookjesfiguren tot leven gekomen in deze 3D-animatieserie.

SprookjesboomNaast de titelfiguur hebben negen bewoners van het Sprookjesbos een hoofdrol. Klein Duimpje en de Reus, Draak Lichtgeraakt, Langnek, de Wolf (van de zeven geitjes), Roodkapje, de Fakir, de Heks (uit Hans en Grietje) en de Kabouters maken op eigenwijze kennis met elkaar en beleven avonturen van alledag. Ieder verhaal wordt ingeleid door de vriendelijke Sprookjesboom. Met de woorden "Wij leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig... maar er was eens een dag dat, dat anders was" begint het avontuur waarin een subtiele boodschap is verwerkt zoals eerlijk delen en niet van anderen stelen.

SprookjesboomDe Sprookjesboom werd speciaal voor de serie bedacht en is sinds 2010 ook in de Efteling te zien. Aan het einde van iedere aflevering verschijnt de oude boom opnieuw, spreekt zijn laatste woorden en neemt afscheid van deze veelbewogen dag. De duisternis valt in, het kasteel van Doornroosje wordt verlicht door de maan en alle sprookjesfiguren slapen - of toch niet? Olaf Vugts, ooit begonnen als vakantiemedewerker en opgeklommen tot directeur van De Efteling, bedacht deze serie om zo door middel van televisie en internet het sprookjesgevoel het hele jaar door bij de mensen te brengen.

SprookjesboomNa het succes van de eerste serie volgenden nieuwe reeksen in 2007 en 2008. Hierin werden nieuwe personages als Assepoester, Ezeltje Strekje en de zeven geitjes geïntroduceerd. De afleveringen zijn tevens te zien als onderdeel van Sprookjesboomfeest. Daarnaast zijn er drie musicals van de serie gemaakt, "De Sprookjesboom op reis", "Een gi-ga-gantisch avontuur!" en "Een wonderlijk muziekfeest". Sinds april 2010 is de Sprookjesboom ook echt te zien in De Efteling. Op 22 februari 2012 is de Sprookjesboomspeelfilm in première gegaan. In 2017 kreeg de serie een opvolger, Sprookjesboom Show, waarbij de personages worden verbeeld door poppen die doen denken aan de Muppets.
  
 


Publicatiedatum: 17 oktober 2006
Laatste aanvulling: 19 maart 2018

© Efteling Media/TROS/Motek Entertainment

Tags: TROS, Jaren 00, Jaren 10, Nickelodeon, 2006, RTL 8

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Mies Overgaauw
Er is nu ook een heel mooi gepersonaliseer d Efteling Sprookjesboom boek! Je kind beleeft een spannend avontuur in het Sprookjesbos van de Efteling samen met o.a. Klein Duimpje, Roodkapje, Wolf, Heks en Draak. Ook (groot)ouders, broertjes/zusjes of vriendjes kunnen meespelen in het verhaal! Te bestellen bij www.familyproductions.nl
Monique
Ik vind het ook een hele leuke serie. Kijk 'm regelmatig met mijn neefje van 13 maanden. En op de school waar ik momenteel werk wordt hij ook goed bekeken.Mijn neefje vindt de heks het leukste dan begint ie meteen te lachen.Maar Oma de Haas vraagt of er een DVD van uit komt.Ja, maar volgens mij zelfs meerdere. Kijk daarvoor op www.efteling.nl op de wondere webwinkel. Alleen is deze pas in december te koop. Dus te laat voor deze Sinterklaas, maar toch ook leuk om zelf in het "beheer te houden" als de kleinkinderen op bezoek komen?
Julia en haar nachtpapa

Julia en haar nachtpapa (1975)

Omschrijving Zweedse kinderserie over de 8-jarige Julia die als haar moeder 's nachts als… Lees meer
Belfy en Lillibit

Belfy & Lillibit (1983-1984)

Ergens in het bos, aan de voet van een berg woont het elfachtige kaboutervolk de Fanits. Belfy is… Lees meer
Maja de Bij

Maja de Bij (1977-1983)

Al vanaf de dag dat ze geboren wordt is Maja een nieuwsgierig bijtje. Haar lerares juffrouw… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven