Sprookjesverteller (1989-1991)

Sprookjesverteller"Toen mensen hun verleden vastlegden in sprookjes, er het heden mee verklaarden en met sprookjes de toekomst voorspelden werd de beste plek bij het haardvuur vrijgehouden voor... de sprookjesverteller". Met deze woorden introduceert de verteller van oude volksverhalen zichzelf aan het begin van iedere aflevering. De oude sprookjesverteller zit samen met zijn hond, aan wie hij zijn verhalen vertelt, bij het haardvuur van een oud kasteel. In enkele afleveringen nemen beiden ook deel aan het verhaal. De serie is gebaseerd op bestaande maar minder bekende verhalen uit Europa en Rusland.

SprookjesvertellerOpvallend detail is dat in alle verhalen het getal drie een belangrijke rol inneemt. Bij de gloed van het vuur komen de sprookjes tot leven, fraai en vol fantasie vormgegeven door Jim Henson's Creature Shop. De serie werd geheel in Engeland opgenomen, en diverse bekende Britse acteurs spelen een gastrol. Zo zijn Jennifer Saunders en Dawn French te zien als slechte zussen in Treurroosje en speelt Sean Bean de prins in De ware bruid. Deze door Jim Henson bedachte reeks raamvertellingen kreeg na enkele jaren een kort vervolg van vier afleveringen. Hierin werden Griekse mythen en sagen verteld, en werd de sprookjesverteller gespeeld door Michael Gambon.
 
 


Publicatiedatum: 4 mei 2005
Laatste aanvulling: 25 februari 2014

© The Jim Henson Company/Bridge Entertainment Group

 

Tags: VARA, VPRO, Jaren 80, Jaren 90, 1989

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Naomi
Geweldig, ik was al sinds jaar en dag op zoek naar deze jeugdserie. Wist de titel niet meer, maar dankzij deze site nu uiteindelijk toch gevonden. Chapeau voor deze site!
martha
Even op marktplaats kijken, er is daar iemand die kopieen aanbiedt. Het schijnt dat de dvd ivm rechten niet meer verkocht wordt in NL. Ik heb ook de kopieen aangeschaft:ech t van superkwaliteit en je krijgt het met een kleurenkopie van het hoesje voor 12.50 geloof ik..Ik kijk er nog vaak met plezier naar!!!:D:D:D

Meer televisie-sentiment

Kate & Maggie

Kate & Maggie (1986)

Omschrijving Australische jeugdserie over twee vrouwen die in het 19de eeuwse 'wilde westen' van… Lees meer
Billy the Cat

Billy the Cat (1997-1998)

Billy is een kwajongen van tien jaar oud die er van houdt om katten en andere dieren te pesten. Als… Lees meer
De Kinderen van nummer 47A

Kinderen van nummer 47A, De (1975)

Omschrijving Britse jeugdserie over de kinderen uit één gezin die na de dood van hun ouders in… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven