Star StreetErgens in het heelal bevindt zich de planeet Star Street die de vorm heeft van een vijfpuntige ster. De bewoners zijn de Starkids, kleine roze wezens die elk een teken van de dierenriem vertegenwoordigen. Aan het hoofd van de groep staat Leo (sterrenbeeld leeuw). Hij hoort zichzelf graag praten en is erg ijdel. Knippie (kreeft) is de kokkin van de groep. Zij bakt heerlijke plutopasteien en is goed bevriend met Weertje (weegschaal). Twee en Ling (tweeling) zijn stuntels en botsen tegen van alles op, vooral tegen elkaar. Guppie (vissen) is artistiek, Skorpie (schorpioen) is sportief en Torro (stier) praat met een Spaans accent.

Star StreetBlondie (maagd) houdt van zingen maar behalve zijzelf is er niemand die vindt dat ze dat ook goed kan. Plons (waterman) neemt regelmatig een duik in het stervormige zwembad. De overige bewoners zijn Boogje (boogschutter), Rampie (ram) en Sikkie (steenbok). Alle Starkids kunnen goed met elkaar opschieten en wonen in stervormige huisjes rond het zwembad. Maar hun aangename leventje wordt regelmatig verstoord door Momo de veelvraat. Dit paarsgekleurde monster woont op een andere planeet en is alleen maar geïnteresseerd in eten. Als hij niet genoeg eet wordt hij steeds kleiner.

Hij stuurt zijn leger van groene monsters, de Blub-blubs, er telkens op uit om eten te stelen bij de Starkids. Maar die weten iedere aanval van de dommige Blub-blubs af te slaan, soms met hulp van de waterdraak die het nabijgelegen meer woont en dikke maatjes is met Plons. Deze tekenfilmserie is bedacht door de Nederlandse striptekenaar en -schrijver Rens Benerink. Hij heeft ook diverse lp- en cd-hoezen ontworpen en was de oprichter van de cartoonschool in Amsterdam.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 25 februari 2014
© Telecable Benelux B.V.

1000 Resterende tekens


J gielen
er ontbreken een aantal delen die niet op de 6 dvd's staan zoals die met die ijsprinsesjamme r die vond ik het mooist
mar
ik deed dit kijken toen was ik nog klein .altijd voor school .ik vond die ene met het petje het leukst .maar nu dat alles heraling is de tv een flop want je hebt geen zoesa meer met het het vliegend bed .nic en diseny xd is helemaal niet meer wat het geweest is .ik hoop dat dit weer terug komten diseny xd weer net als vroeger .ik kwam er net weer achter toen er iemand over had op hyfs .ik hoop dat het weer op tv komt en heel snel .:D:D:D:D:D:D:D: D:D:D:D:D:D:D:D crycrycrycrycrycrycrycrycrycry
Wesley
Starstreet is vanaf nu weer te zien op Pebble tv, een nieuwe kinderzender die o.a. digitaal te zien is bij UPC! Verder zend deze serie ook series als vrouwtje theelepel, Seabert, Alfred J Kwak en er was eens.

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

The Tripods

Tripods, The (1985)

Omschrijving Brits-Australische jeugdserie die zich afspeelt in het jaar 2089, een tijd waarin… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De vreemdeling

Vreemdeling, De (1966)

Omschrijving Australische jeugdserie over drie tieners en hun ontmoeting met een eigenaardige man… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Kinderen van Waterland

Kinderen van Waterland (1990)

Een dorp in de polder, valt daar wat te beleven, is het leven daar niet saai? Dat vraagt Bram… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven