Strijd der PlanetenVan alle onderdelen die in de Kinderbios te zien waren was Strijd der Planeten één van de populairste tekenfilms. De strijd uit de titel wordt gevoerd door de vijf leden van het Gieforsteam: Mark, Jason, Prinses, Kiap en Taini. In het dagelijks leven zien ze er gewoon uit en verschillen niet van andere jongeren. Maar als buitenaardse machten de aarde bedreigen worden de leden opgeroepen en veranderen zij met hun strijdkreet "verrrrwissel!" in vogelachtige superhelden met bijpassende gevechtskleding. Het Gieforsteam wordt geleid door chef Anderson die hen van opdrachten voorziet.

Strijd der PlanetenMet hun ruimteschip Feniks, dat bij hoge snelheid in een vuurvogel verandert, bestrijden zij hun vijanden. De meest gevaarlijke is de planeet Spectra, met aan het hoofd een geheimzinnig wezen dat luistert naar de naam Grote Heerser. Direct onder hem staat Zoltar, al even slecht en een meester in vermommingen en ontsnappingen. Hij voert de opdrachten uit die de Grote Heerser hem geeft. Deze tekenfilm komt oorspronkelijk uit Japan en is daar bekend onder de naam Gatchaman. De soms gewelddadige scènes en harde humor vond men in Amerika ongeschikt voor jonge kijkers, en deze werden vervangen door geheel nieuw beeldmateriaal.

Strijd der PlanetenHierin is de robot Comp-7 te zien die het Gieforsteam bijstaat vanuit Neptunus, een beveiligingscentrum dat zich op de bodem van de oceaan bevindt. Om de serieuze tekenfilm wat vrolijker te maken heeft Comp-7 ook nog een grappig huisdier, het robothondje Rovertje. Daarnaast werd de serie voorzien van nieuwe muziek door Hoyt S. Curtin, de componist van vrijwel alle Hanna-Barbera tekenfilms. Voor de Kinderbios koos men ook voor de Amerikaanse versie, voorzien van een Nederlandse nasynchronisatie. De AVRO bracht ook een spaaralbum uit van de serie. De afbeeldingen hiervoor moesten een jaar lang iedere week uit de televisiegids worden geknipt.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 19 augustus 2017

© Tatsunoko Production/Sandy Frank Film Syndication/Gallerie International Films/AVRO

1000 Resterende tekens


Maurice
Alle afleveringen gezien en het verzamelboek compleet op de laatste pagina na.:( Ik heb er ook een SF voertuig van.
theo
ja avro`s kinderbios en dan strijd der planeten ik heb ook de engelse versie in bezit schitterend alleen jammer dat er geen vertaling voor is maar het blijft leuk keek vroeger ook naar captain future alleen dat muziekje al echt top.
Hans
Op basisschool deden we met anderen ook het Giefors team na en inderdaad ook met cape's erbij en horloge's maken enzo.Ik heb nu alleafleveringe n op dvd kunnen krijgen.Ik heb ze alleemaal gezien en elke keer oh ja die aflevering.Ga binnenkort met mijn vrienden de dvd's kijkenHans

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Sprookjesboom

Sprookjesboom (2006-2008)

Het Sprookjesbos van de Efteling, destijds omschreven als 'natuurpark', opende haar deuren op 31… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb teletubbies2

Teletubbies (vanaf 1998)

De makers van de Teletubbies hebben zich laten inspireren door een zachte knuffelpop en moderne… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Waar Keek Jij Vroeger Naar

Sam and the river (1975)

Omschrijving Britse jeugdserie over een 11-jarige jongen die met zijn moeder en een oude zeeman,… Lees meer