thumb stuifesin3Stuif es in is voortgekomen uit het programma Voor de Vuist Weg van Willem Duys. Het programma had dezelfde opzet, maar dan voor kinderen en werd bedacht door Mieke Benda, die voor alle afleveringen de productie heeft gedaan. De eerste Stuif-es-in werd gepresenteerd door actrice Annabet Tausk maar zij werd na een ongelukje halsoverkop vervangen door Ria Bremer. Kinderen konden in Stuif es in alles laten zien waar ze mee bezig waren. Of dat nu muziek, sport of welke andere hobby dan ook was, het kon allemaal. Vaste onderdelen waren 'de balk' met de opgestuurde zelfgeknutselde voorwerpen en de uitreiking van de Gouden Stuiver.

thumb stuifesin5Het programma was zo populair dat er in de vakantiemaanden speciale uitzending werd gemaakt, Stuif es in Post, omdat als het programma niet werd uitgezonden de post toch beantwoord kon worden. Een aantal bekende Nederlanders waren als kind voor het eerst te zien in Stuif es in, waaronder Ria Brieffies (Dolly Dots), Wibi Soerjadi en Anita Meyer. Jochem van Gelder mocht twee keer terugkomen met zijn bandparodie-act. Aan het onderdeel waarbij kinderen hun favoriete artiest playbackend mochten nadoen hebben onder andere Sjors Fröhlich als Henk Westbroek van Het Goede Doel en Antje Monteiro als één van de Dolly Dots meegedaan.

In het begin kwam het programma iedere keer live van een andere locatie, vervolgens werden dat de Meerpaal in Dronten en 't Spant in Bussum. Later werd het een rondreizende tent en het Stuif-es-in theater in Ponypark Slagharen.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 29 april 2014

© AVRO

1000 Resterende tekens


frans starren
Goedenmorgen,Ik ben op zoek naar bewegende beelden van stuif es in ik dacht eind 1960 of begin 1970 van mijn zus Agnes Starren die toen de gouden stuiver won als optredend [email protected] mail.comIk hoop dat iemand me verder kan helpen , want het is als verrassing bedoeld.
mvdw
Het is niet "Stuif-es-in", maar "Stuif es in", zonder [email protected] hebt helemaal gelijk, het is inmiddels aangepast.
wilma van der steen
geweldig was heel leuk hoort bij mijn jeugd herineringen

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Mevrouw Ten Kate

Mevrouw Ten Kate (1987-1991)

Mevrouw Mary ten Kate is een gewone Amsterdamse dame met een kantoorbaan die telkens in ongewone… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb animorphs1

Animorphs (2000)

Omschrijving Canadees-Amerikaanse futuristische jeugdserie over vijf jongeren die de gave bezitten… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

thumb Roffel

Roffel (1982-1983)

Voor de hoogste klassen van de lagere school, tegenwoordig basisonderwijs, zijn maar weinig… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven