thumb stuifesin3Stuif es in is voortgekomen uit het programma Voor de Vuist Weg van Willem Duys. Het programma had dezelfde opzet, maar dan voor kinderen en werd bedacht door Mieke Benda, die voor alle afleveringen de productie heeft gedaan. De eerste Stuif-es-in werd gepresenteerd door actrice Annabet Tausk maar zij werd na een ongelukje halsoverkop vervangen door Ria Bremer. Kinderen konden in Stuif es in alles laten zien waar ze mee bezig waren. Of dat nu muziek, sport of welke andere hobby dan ook was, het kon allemaal. Vaste onderdelen waren 'de balk' met de opgestuurde zelfgeknutselde voorwerpen en de uitreiking van de Gouden Stuiver.

thumb stuifesin5Het programma was zo populair dat er in de vakantiemaanden speciale uitzending werd gemaakt, Stuif es in Post, omdat als het programma niet werd uitgezonden de post toch beantwoord kon worden. Een aantal bekende Nederlanders waren als kind voor het eerst te zien in Stuif es in, waaronder Ria Brieffies (Dolly Dots), Wibi Soerjadi en Anita Meyer. Jochem van Gelder mocht twee keer terugkomen met zijn bandparodie-act. Aan het onderdeel waarbij kinderen hun favoriete artiest playbackend mochten nadoen hebben onder andere Sjors Fröhlich als Henk Westbroek van Het Goede Doel en Antje Monteiro als één van de Dolly Dots meegedaan.

In het begin kwam het programma iedere keer live van een andere locatie, vervolgens werden dat de Meerpaal in Dronten en 't Spant in Bussum. Later werd het een rondreizende tent en het Stuif-es-in theater in Ponypark Slagharen.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 29 april 2014

© AVRO

1000 Resterende tekens


Els van den Heuvel
Ik zou graag de harmonicaantjes terug willen zien die de gouden stuiver hadden gewonnen. Dit was een orkest met kinderen van ong.50 kinderen.
frans starren
Goedenmorgen,Ik ben op zoek naar bewegende beelden van stuif es in ik dacht eind 1960 of begin 1970 van mijn zus Agnes Starren die toen de gouden stuiver won als optredend [email protected] mail.comIk hoop dat iemand me verder kan helpen , want het is als verrassing bedoeld.
mvdw
Het is niet "Stuif-es-in", maar "Stuif es in", zonder [email protected] hebt helemaal gelijk, het is inmiddels aangepast.

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Briljantinoos

Briljantinoos (1982-1984)

Ad Visser zal bij het grote publiek altijd bekend blijven als Mister Toppop. Maar de presentator… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

My Little Pony

My Little Pony (1988)

Begin jaren '80 bracht de firma Hasbro de speelgoedreeks 'My Little Pony' op de markt, schattige… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Waar Keek Jij Vroeger Naar?

Pluim de eekhoorn (1956)

Omschrijving Nederlandse marionettenserie over de avonturen van een eekhoorn en zijn vrienden… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven