Stuif es in (1968-1985)

Stuif es inStuif es in is voortgekomen uit het programma Voor de Vuist Weg van Willem Duys. Het programma had dezelfde opzet, maar dan voor kinderen en werd bedacht door Mieke Benda, die voor alle afleveringen de productie heeft gedaan. De eerste Stuif-es-in werd gepresenteerd door actrice Annabet Tausk maar zij werd na een ongelukje halsoverkop vervangen door Ria Bremer. Kinderen konden in Stuif es in alles laten zien waar ze mee bezig waren. Of dat nu muziek, sport of welke andere hobby dan ook was, het kon allemaal. Vaste onderdelen waren 'de balk' met de opgestuurde zelfgeknutselde voorwerpen en de uitreiking van de Gouden Stuiver.

Stuif es inHet programma was zo populair dat er in de vakantiemaanden speciale uitzending werd gemaakt, Stuif es in Post, omdat als het programma niet werd uitgezonden de post toch beantwoord kon worden. Een aantal bekende Nederlanders waren als kind voor het eerst te zien in Stuif es in, waaronder Ria Brieffies (Dolly Dots), Wibi Soerjadi en Anita Meyer. Jochem van Gelder mocht twee keer terugkomen met zijn bandparodie-act. Aan het onderdeel waarbij kinderen hun favoriete artiest playbackend mochten nadoen hebben onder andere Sjors Fröhlich als Henk Westbroek van Het Goede Doel en Antje Monteiro als één van de Dolly Dots meegedaan.

In het begin kwam het programma iedere keer live van een andere locatie, vervolgens werden dat de Meerpaal in Dronten en 't Spant in Bussum. Later werd het een rondreizende tent en het Stuif-es-in theater in Ponypark Slagharen.
 
 


Laatste aanvulling: 29 april 2014

© AVRO

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Jolanda Nijenboer
Wie heeft er nog een filmpje van stuif es in waar toen een tamboerijn club van het leger des heils uit Amsterdam optraden.
Mijn zus maakte daar deel van uit en is al jaren op zoek.

Els van den Heuvel
Ik zou graag de harmonicaantjes terug willen zien die de gouden stuiver hadden gewonnen. Dit was een orkest met kinderen van ong.50 kinderen.

Meer televisie-sentiment

de vervangers 1

Vervangers, De (2008)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over twee weeskinderen, de tweeling Todd en Riley, die op… Lees meer
Julia en haar nachtpapa

Julia en haar nachtpapa (1975)

Omschrijving Zweedse kinderserie over de 8-jarige Julia die als haar moeder 's nachts als… Lees meer
Inde Soete Suikerbol

Inde Soete Suikerbol (1973-1974)

De verhalen over bakkerij 'Inde Soete Suikerbol' begon als krantenstrip in De Standaard in 1935.… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven