Super Mario Bros. Super Show!, The (1989)

The Super Mario Bros. Super Show!Deze serie is de eerste van drie reeksen gebaseerd op de populaire Super Mario Bros. spelletjes van Nintendo. Het verschil met de twee latere tekenfilmseries, The adventures of Super Mario Bros. 3 en Super Mario World, is dat dit avontuur begint met echte acteurs die regelmatig bezoek krijgen van bekende sterren. Zo repareren de twee loodgieters bijvoorbeeld op humoristische wijze een afvoer, waarbij hij of zij het water uiteindelijk in het gezicht gespoten krijgt. In het animatiegedeelte van de show gaan Mario, Luigi, Toad en Peach de strijd aan met koning Koopa, beter bekend als Bowser.

Koning Koopa is geobsedeerd door Peach en probeert haar herhaaldelijk te ontvoeren om haar zo voor zich te winnen. Natuurlijk doen Mario en Luigi samen met hun vrienden er alles aan om dit te voorkomen. Naast deze avonturen werden er ook 13 afleveringen gemaakt waarin het verhaal The Legend of Zelda te zien was, eveneens gebaseerd op het popluaire computerspel dat in 1986 werd gelanceerd. Hierin gaat de hoofdpersoon Link op zoek naar de jonge prinses Zelda en komt in een rijke fantasiewereld voor moeilijke situaties te staan.
 
 


Laatste aanvulling: 29 april 2014

© Saban International

Tags: RTL 4, Jaren 80, Jaren 90, 1989, Sky Channel

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Martha
Volgens mij is deze serie ergens in 1999 ook uitgezonden op FoxKids.
Bowserfan Nr1
Ik ben zo'n grote fan van de Mario-games. Alleen Mario zelf vind ik stom. Mijn favoriet is Bowser. Zie hier een lijst voor mijn leukste en stomste karakters:Top 10 leukste:1. Bowser2. Bowser Junior3. Yoshi4. Boo5. King Boo6. Dry Bowser7. Big Boo8. Bully9. Ludwig von Koopa10. GoombaTop 10 stomste:1. Peach2. Daisy3. Mario4. Wario5. Rosalina6. Luigi7. Waluigi8. Birdo9. Dixie Kong10. Roy Koopa

Meer televisie-sentiment

Peter en de Vliegende Autobus

Peter en de Vliegende Autobus (1976)

Nadat hij door een ongeluk in een rolstoel terecht is gekomen heeft de 12-jarige Peter moeite om… Lees meer
Geen afbeelding beschikbaar

Vader met fantasie, Een (1982)

Omschrijving Zweedse jeugdserie over een man die als hij ontslagen wordt besluit te gaan… Lees meer
Snelbinder

Snelbinder (1985)

Omschrijving Nederlands jeugdmagazine, het eerste seizoen gepresenteerd door de pop Gep Snelbinder,… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven