thumb superoma6Midden jaren '80 maakte de wereld kennis met een nieuwe superheld. Waren het eerst Batman, Superman en Spiderman die het crimineel rapaille de stuipen op het lijf joegen, nu werden deze taken waargenomen door de Schotse Granny Smith. Wanneer deze gerimpelde bejaarde zoals er zo veel zijn op een dag een wandeling door het park maakt verandert haar leven grondig. De plaatselijke crimineel Scunner Campbell en zijn handlangers Dustin en Muscles hebben namelijk een mysterieus toverapparaat gestolen van uitvinder Black - een goede kennis van Granny Smith - en geheel per ongeluk richten zij de stralen van dit apparaat op de bejaarde vrouw.

thumb superoma3Door deze gebeurtenis verandert Granny Smith in een oma met superkrachten, en vanaf dat moment wordt zij 'SuperGran' - oftewel ‘Super-Oma’ - genoemd. Uiteraard gebruikt SuperGran haar krachten ten bate van de maatschappij. Samen met haar kleinzoon Willie bestrijdt zij de misdaad in haar woonplaats Chisleton. Zij jaagt vooral op Scunner Campbell, Muscles en Dustin, en wordt daarin geholpen door uitvinder Black die voor haar onder andere de Skimmer Mobile en een "flycycle" (een vliegende fiets) uitvindt, die de opsporing van de criminelen aanzienlijk vereenvoudigen.

Het is voor SuperGran daarnaast absoluut geen probleem om auto’s en andere zware voertuigen op te tillen, en het beklimmen van gebouwen is voor deze krasse bejaarde eveneens een fluitje van een cent. SuperGran is van oorsprong het idee van de Britse schrijver Forrest Wilson. Hij schreef een aantal kinderboeken rondom dit personage. Jenny McDade echter paste de verhalen aan voor de televisieserie. De titelsong wordt gezongen door de Schotse komiek Billy Connolly.
 
 


Bijdrage: Willem Bas
Laatste aanvulling: 27 augustus 2013

© Tyne Tees Television

1000 Resterende tekens


michel123
het zelvende ge buur nog vandaag is mij super oma ge worden maar zij zit nog niet in de rolstoel
Nancy
Van deze serie is een dvd uitgekomen:http ://www.amazon.co.uk/Super-Gran-DVD-Iain-Cuthbertson/dp/B002DNDMMA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1248102617&[email protected] voor de aanvulling, deze informatie is inmiddels in de tekst verwerkt.
Sietske
Jaaaaah! Superoma! Daar keek ik altijd naar toen ik een jaar of 6 was! Had niet verwacht daar nog iets over te vinden! Ik moest daar altijd zo om lachen, een beetje de ruigere versie van Oma Fladder :-)

Keek jij hier vroeger ook naar?

Hotel De Witte Raaf

Hotel De Witte Raaf (1981)

Omschrijving Nederlandse serie over een echtpaar dat anno 1925 het landelijk hotel van hun knorrige… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Rikkel Nikkel

Rikkel Nikkel (1961-1962)

De door professor IJzerdraedt uitgevonden robot Rikkel Nikkel is superslim en ijzersterk en lijkt… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

D5R

D5R (2014)

Omschrijving Vlaamse jeugdsoap over het wel en wee van vijf middelbare scholieren in Vilvoorde; de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven