Super-Oma (1986-1987)

Super-OmaMidden jaren '80 maakte de wereld kennis met een nieuwe superheld. Waren het eerst Batman, Superman en Spiderman die het crimineel rapaille de stuipen op het lijf joegen, nu werden deze taken waargenomen door de Schotse Granny Smith. Wanneer deze gerimpelde bejaarde zoals er zo veel zijn op een dag een wandeling door het park maakt verandert haar leven grondig. De plaatselijke crimineel Scunner Campbell en zijn handlangers Dustin en Muscles hebben namelijk een mysterieus toverapparaat gestolen van uitvinder Black - een goede kennis van Granny Smith - en geheel per ongeluk richten zij de stralen van dit apparaat op de bejaarde vrouw.

Super-OmaDoor deze gebeurtenis verandert Granny Smith in een oma met superkrachten, en vanaf dat moment wordt zij 'SuperGran' - oftewel ‘Super-Oma’ - genoemd. Uiteraard gebruikt SuperGran haar krachten ten bate van de maatschappij. Samen met haar kleinzoon Willie bestrijdt zij de misdaad in haar woonplaats Chisleton. Zij jaagt vooral op Scunner Campbell, Muscles en Dustin, en wordt daarin geholpen door uitvinder Black die voor haar onder andere de Skimmer Mobile en een "flycycle" (een vliegende fiets) uitvindt, die de opsporing van de criminelen aanzienlijk vereenvoudigen.

Het is voor SuperGran daarnaast absoluut geen probleem om auto’s en andere zware voertuigen op te tillen, en het beklimmen van gebouwen is voor deze krasse bejaarde eveneens een fluitje van een cent. SuperGran is van oorsprong het idee van de Britse schrijver Forrest Wilson. Hij schreef een aantal kinderboeken rondom dit personage. Jenny McDade echter paste de verhalen aan voor de televisieserie. De titelsong wordt gezongen door de Schotse komiek Billy Connolly.
 
 


Bijdrage: Willem Bas
Laatste aanvulling: 27 augustus 2013

© Tyne Tees Television

 

Tags: VARA, Jaren 80, Jaren 90, Kindernet, 1986

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

michel123
het zelvende ge buur nog vandaag is mij super oma ge worden maar zij zit nog niet in de rolstoel
Nancy
Van deze serie is een dvd uitgekomen:http ://www.amazon.co.uk/Super-Gran-DVD-Iain-Cuthbertson/dp/B002DNDMMA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1248102617&sr=8-1@NancyBedankt voor de aanvulling, deze informatie is inmiddels in de tekst verwerkt.

Meer televisie-sentiment

Briljantinoos

Briljantinoos (1982-1984)

Ad Visser zal bij het grote publiek altijd bekend blijven als Mister Toppop. Maar de presentator… Lees meer
Superworm Jim

Superworm Jim (1996)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over een doodgewone regenworm die dankzij een high-tech… Lees meer
Tom & Jerry

Tom & Jerry (1976-1985)

Filmmaatschappij MGM begon in 1937 met een eigen animatieafdeling. De korte tekenfilms, de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven