thumb superted7In een speelgoedfabriek waar teddyberen aan de lopende band worden gemaakt belandt een afgekeurde beer in een kelder tussen oud speelgoed. Een gespikkeld mannetje uit de ruimte met de toepasselijke naam Stippie ziet de beer liggen en brengt hem met behulp van kosmisch sterrenpoeder tot leven, en neemt hem mee in zijn gespikkelde ruimteschip. Samen reizen ze naar de wolk waar Moeder Natuur woont. Zij geeft de beer een toverdrankje dat hem bovennatuurlijke krachten geeft, en zo verandert een gewone teddybeer in... SuperTed! Met deze introductie begint iedere aflevering van SuperTed, een tekenfilm uit Wales met een duidelijke knipoog naar Superman.

thumb superted6SuperTed neemt het meestal op tegen een drietal schurken: de cowboy Wildwest Jack en zijn hulpjes Bolle en Botweg, een levend skelet. Hij wordt hierbij geholpen door Stippie, en soms ook door diens zus Blotch. Het milieu en bedreigde diersoorten zijn regelmatig terugkerende thema's. Zo is er een aflevering waarin de blauwe vinvis centraal staat. De eerste serie dateert van 1982 en telt drie seizoenen. Zeven jaar later zijn er nog eens dertien afleveringen gemaakt onder de titel The Further Adventures of SuperTed, in samenwerking met de Amerikaanse Hanna-Barbera studio's. Deze reeks is in Nederland niet uitgezonden.
 
 


Laatste aanvulling: 11 februari 2014

© Siriol Animation

1000 Resterende tekens


Tommy
Nederlandse intro van SuperTed: https://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=3zJM3IfGl7k&list=PLfJk-FMutswnEXdQFu6JGyqLRE-GgAfAd
gast
Volgens mij deed de stem van SuperTed Alfred Lagarde (zeker weten doe ik dat niet).
Gast
Er zijn nog steeds potjes vitamine tabletten met de afbeelding van Superted bij de drogist te koop ;-)Vaak weten mensen als je het over Superted hebt totaal niet waar je het over hebt,en als je ze dan dat potje laat zien met die afbeelding zeggen ze ineens: Oh ja,die!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Jacht op een ponnie

Jacht op een ponnie (1961)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over de boer Manus en zijn toverpaardje Pepita; de acteurs… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Factor Twee

Factor Twee (1992)

Omschrijving Britse jeugdserie over de 14-jarige tweeling Lee en Leah die van elkaars bestaan niet… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Cococinel

Cococinel (1998)

Omschrijving Frans-Belgische tekenfilmserie over een lieveheersbeestje dat een magisch klavertje… Lees meer