Suske en Wiske - De Duistere Diamant (2008)

Suske en Wiske - De Duistere DiamantNa poppen- en animatieseries op televisie maakten Suske en Wiske in 2004 hun bioscoopdebuut met de verfilming van 'De Duistere Diamant'. Het oorspronkelijke stripverhaal verscheen voor het eerst in 1958 in de Vlaamse krant De Standaard. Al in 2001 werd het project aangekondigd. Regisseur Rudi Van Den Bossche koos voor het verhaal over de zwarte diamant omdat het door Willy Vandersteen, de bedenker van Suske en Wiske, zelf was geschreven. Alle personages uit de strip komen in het verhaal voor, even als een reis door de tijd met de teletijdmachine. Omdat er problemen waren met de financiering werd het filmen telkens uitgesteld.

Suske en Wiske - De Duistere DiamantToen uiteindelijk de opnamen in augustus 2003 van start gingen bleek de jongen die oorspronkelijk Suske zou spelen al te oud en moest zijn rol opgeven. De Nederlandse première vond plaats op 15 februari 2004, de 91ste geboortedag van Willy Vandersteen. Terwijl Jerom liever thuis blijft om zich met zijn nieuwe hobby, fotograferen, bezig te houden, gaan Suske, Wiske, tante Sidonia en Lambik op vakantie naar Nederland. Ze logeren in de Brabantse Ganzenhoeve, die eigendom is van Alwina. Zij woont er alleen en heeft weinig contact met de dorpsgenoten omdat men gelooft dat het spookt op de oude boerderij. In het nabijgelegen bos vindt Suske een doosje met een zwarte diamant.

Suske en Wiske - De Duistere DiamantHij geeft de diamant aan tante Sidonia die de edelsteen op zijn verzoek verkoopt aan baron Roger, de huisbaas van Alwina. Zij weet dan nog niet dat er een vloek rust op de diamant: wie de steen verkoopt zal alle levenslust verliezen en nooit meer kunnen lachen. Reden voor Suske en Wiske om met de teletijdmachine van professor Barabas 500 jaar terug in de tijd te gaan om de maker van de geheimzinnige diamant te zoeken. Er is haast bij geboden want het gaat steeds slechter met tante Sidonia. De zoektocht door de middeleeuwen levert, behalve enkele spannende avonturen, weinig op. De baron lijkt meer te weten, want waarom wilde hij zo graag de donkere steen kopen?

De KRO, één van de financiers, heeft de film in zijn geheel en als serie uitgezonden. In een kleine bijrol is Alex Wilequet te zien, de schoonzoon van Willy Vandersteen. Hij speelde eerder professor Barabas in de eerste Suske en Wiske musical. Inmiddels is een tweede verhaal, De Texas Rakkers, voor het witte doek verfilmd. Ditmaal werd gekozen voor een 3-D computeranimatie.
 
 


Laatste aanvulling: 27 augustus 2013

© Cine3

Tags: KRO, Jaren 00, Jaren 10, 2008

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

sophie
Het is een hele mooie film,het is leuk met al die bekende mensen,en het lied is ook heel mooi gezongen.Ik heb geen minpunten!!!Doe zo voort!!!!!!Vele Groetjes Sophie xxx

Meer televisie-sentiment

Plaatjes kijken

Plaatjes kijken (1985)

Omschrijving Nederlandse eductieve serie voor peuters en kleuters waarin een prentenboek wordt… Lees meer
Simsala Grimm

Simsala Grimm (2000-2001)

Yoyo en Doc Croc gaan op ontdekkingstocht door de bekende sprookjes van de gebroeders Jakob en… Lees meer
Orimoa

Orimoa (1971)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over een volwassene die door een groep kinderen aan de hand… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven