Switch (1988)

SwitchDe Nederlandse popmuziek, met name als er in het Nederlands werd zongen, was in de jaren '80 populairder dan ooit tevoren. Fans waren niet alleen geïnteresseerd in de muziek maar ook in het privé-leven van de muzikanten die naast serieuze popjournalisten ook te maken kregen met de roddelpers. Hierdoor ontstond het idee een serie te maken over het wel en vooral wee van een Nederlandse popgroep: Switch. Als amateurbandje heeft de groep weinig succes en de bassist verlaat de groep. Als zangeres Joyce in contact komt Nick, biedt deze zichzelf aan als toetsenist. Zijn ouders zien geen toekomst in een carrière als muzikant en daarom is hij het huis uitgegaan.

SwitchIn Rotterdam werkt Nick nu in de havens maar hij zou veel liever muziek maken. De samenwerking met de andere leden van Switch verloopt nogal stroef. Zij vinden hem veel te eigenwijs en zetten hem de groep weer uit. Als Zus, eigenares van café 't Balkon, hem vraagt een lied te maken vanwege het 5-jarig bestaan stemt Nick toe. Hij beseft algauw dat hij hierbij de hulp nodig heeft van de leden van Switch en dankzij Joyce, die in stilte verliefd is op Nick, mag hij weer bij de groep komen. Nick is echter meer gecharmeerd van haar vriendin Scarlet, en als zij zich ook bij de groep aansluit komt dat de onderlinge verhoudingen niet ten goede.

SwitchAls een platenmaatschappij belangstelling toont en Switch een plaat mag maken worden de meningsverschillen opzij gezet. Switch wordt een succes, treedt overal op en krijgt uit handen van Adam Currry (destijds de presentator van het populaire 'Countdown') een gouden plaat. Achter de schermen nemen de spanningen en ruzies toe, en de leden van de groep moeten een keuze maken: stoppen of doorgaan? Hoewel de acteurs zelf zongen werd de muziek gecomponeerd door Ernst Jansz en Jan Hendriks. De voormalige leden van de groep Doe Maar wisten als geen ander hoe het is om in een populaire band te zitten.

 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 4 april 2014

© NCRV

Tags: NCRV, Jaren 80, Jaren 90, 1988

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

50ft_ queenie
12 jaren na mijn eerste reactie nog steeds geen spoor van de afleveringen op het net...zucht...denk niet dat het nog voor dit leven zal zijn...
Bram vd Zee
Zou heel graag of de lp of een kopie op cd van de lp van iemand overnemen ?Graag maak ik het geld overgroeten Basps app even als iemand mij kan helpen0681906550@BasJe kunt de cd lenen via de Centrale Discotheek, zie:https://www.muziekweb.nl/Link/JKX5038/Switch

Meer televisie-sentiment

Labberdibbus

Labberdibbus (1968)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over de belevenissen van een "hip heertje", onderdeel van het… Lees meer
He-Man and the Masters of the Universe

He-Man and the Masters of the Universe (1985-1986)

In 1981 bracht speelgoedfabrikant Mattel een reeks actiefiguren op de markt onder de naam Masters… Lees meer
Kijk mij nou!

Kijk mij nou! (1982)

Omschrijving Nederlandse educatieve kinderserie over hoe de mens eruit ziet en hoe hij zich… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven