thumb switch1De Nederlandse popmuziek, met name als er in het Nederlands werd zongen, was in de jaren '80 populairder dan ooit tevoren. Fans waren niet alleen geïnteresseerd in de muziek maar ook in het privé-leven van de muzikanten die naast serieuze popjournalisten ook te maken kregen met de roddelpers. Hierdoor ontstond het idee een serie te maken over het wel en vooral wee van een Nederlandse popgroep: Switch. Als amateurbandje heeft de groep weinig succes en de bassist verlaat de groep. Als zangeres Joyce in contact komt Nick, biedt deze zichzelf aan als toetsenist. Zijn ouders zien geen toekomst in een carrière als muzikant en daarom is hij het huis uitgegaan.

thumb switch7In Rotterdam werkt Nick nu in de havens maar hij zou veel liever muziek maken. De samenwerking met de andere leden van Switch verloopt nogal stroef. Zij vinden hem veel te eigenwijs en zetten hem de groep weer uit. Als Zus, eigenares van café 't Balkon, hem vraagt een lied te maken vanwege het 5-jarig bestaan stemt Nick toe. Hij beseft algauw dat hij hierbij de hulp nodig heeft van de leden van Switch en dankzij Joyce, die in stilte verliefd is op Nick, mag hij weer bij de groep komen. Nick is echter meer gecharmeerd van haar vriendin Scarlet, en als zij zich ook bij de groep aansluit komt dat de onderlinge verhoudingen niet ten goede.

thumb switch8Als een platenmaatschappij belangstelling toont en Switch een plaat mag maken worden de meningsverschillen opzij gezet. Switch wordt een succes, treedt overal op en krijgt uit handen van Adam Currry (destijds de presentator van het populaire 'Countdown') een gouden plaat. Achter de schermen nemen de spanningen en ruzies toe, en de leden van de groep moeten een keuze maken: stoppen of doorgaan? Hoewel de acteurs zelf zongen werd de muziek gecomponeerd door Ernst Jansz en Jan Hendriks. De voormalige leden van de groep Doe Maar wisten als geen ander hoe het is om in een populaire band te zitten.

 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 4 april 2014

© NCRV

1000 Resterende tekens


50ft_ queenie
12 jaren na mijn eerste reactie nog steeds geen spoor van de afleveringen op het net...zucht...denk niet dat het nog voor dit leven zal zijn...
Bram vd Zee
Zou heel graag of de lp of een kopie op cd van de lp van iemand overnemen ?Graag maak ik het geld overgroeten Basps app even als iemand mij kan [email protected] kunt de cd lenen via de Centrale Discotheek, zie:https://www.muziekweb.nl/Link/JKX5038/Switch
Petra
Ook wij wachten al jaren op een DVD van deze fantastische serie. Alles wordt tegenwoordig op DVD uitgebracht, waarom dit dan niet?

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Een aap om mee te praten

Aap om mee te praten, Een (1985)

Omschrijving Nederlandse kindermusical over een meisje dat vriendschap sluit met een circusaap;… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Waar Keek Jij Vroeger Naar

Sam and the river (1975)

Omschrijving Britse jeugdserie over een 11-jarige jongen die met zijn moeder en een oude zeeman,… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Funky Cops

Funky Cops (2004)

Omschrijving Franse tekenfilmserie die zich afspeelt de jaren '70 over twee detectives uit San… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven