Taarten van Abel (vanaf 2003)

Taarten van AbelNa vijf jaar in de ziekenverzorging te hebben gewerkt wilde Siemon de Jong wel eens wat anders. Het ondernemerschap zat hem al vroeg in het bloed en met geld van zijn vader begon hij in 1990 een eigen banketbakkerij. Eerst als horecabakker maar in de loop der jaren specialiseerde hij zich in de meest bijzondere taarten. In het kinderprogramma Taarten van Abel maakt hij dan ook als bakker Abel de meest fantasierijke taarten. Je kunt het zo gek niet bedenken of hij maakt een Walk of Fametaart, een boerderijtaart, een draaimolentaart, een hemelbedtaart of een orgeltaart die speciaal worden gemaakt voor bijzondere personen.

Taarten van AbelDeze personen worden voorgedragen door kinderen die door middel van een brief of tekening aan Abel hebben gevraagd of hij voor een zieke opa, een lieve zus of een aardige meester een mooie speciale taart wil maken. Met een keuken vol cake, snoep, chocola, slagroom, speelgoed en vele kleuren glazuur vertellen kinderen vaak de meest bijzondere verhalen. Na vijf jaar genomineerd te zijn won Taarten van Abel de Cinekid Publieksprijs op 25 oktober 2008, gevolgd door de Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma op 21 oktober 2011 en de Ere Zilveren Nipkowschijf in 2012.

Om het 12½-jarig bestaan van de serie te vieren werd op 7 juni 2015 het jubileumprogramma Taarten voor Abel uitgezonden. Hierin waren onder meer 50 kinderen te gast die ooit hadden meegedaan en nu voor Abel zelf een taart hadden gemaakt. Met een aantal van hen werd teruggeblikt op hun taartbaksessie. Wie zelf een taart zou willen maken kan op de website de recepten teruggelezen.
 
 

 


Laatste aanvulling: 13 juni 2015 

© Stormy Minutes Society/Kleine Storm/VPRO

Tags: VPRO, Jaren 00, Jaren 10, 2003

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Jan57
Het is mijn favoriete kookprogramma. Stukken beter dan de shows waar koks en dergelijken in afgeblaft worden.Bijzonder menselijk en vaak erg ontroerend.
maud
ik vind taarten van abel heel erg leuk om dat je aan kinderen laat zien hoe het moet

Meer televisie-sentiment

Buck Rogers

Buck Rogers (1985-1986)

Dankzij het succes van Battlestar Galactica kreeg producent Glen A. Larson de kans om nog een… Lees meer
Wortel TV

Wortel TV (1999)

Omschrijving Nederlandse eductieve kinderserie met korte filmpjes waarbij kinderen het goede… Lees meer
thumb bruintjebeer1

Bruintje Beer (1996)

Omschrijving Canadese tekenfilmseriever de avonturen van Bruintje Beer en zijn vrienden; al eerder… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven