Tarzan Heerser van de JungleLang voordat Walt Disney een tekenfilm maakte gebaseerd op de held uit de verhalen van Edgar Rice Burroughs, was er al een tekenfilmserie over Tarzan, die in Amerika voor het eerst op televisie te zien was in de herfst van 1976. Naast de verhalen lieten de makers zich ook inspireren door de stripverhalen van Burne Hogarth. Er werd veel aandacht besteed aan de rotoscope-animatietechniek, een tekenstijl waarbij de personages natuurlijker bewegen dan gebruikelijk is in tekenfilms, wat hen levensechter maakt. Tarzan heeft een expressief gezicht en ook de landschappen komen realistisch over en zijn van een hoog niveau.

Tarzan Heerser van de JungleIn de serie komt Tarzan naar voren als een superheld, en sluit hiermee aan bij de andere tekenfilmhelden van het bedrijf Filmation, zoals He-Man, She-Ra en Flash Gordon. De avonturen hebben een futuristisch karakter. Zo nemen Tarzan en zijn aap N'Kima het onder andere op tegen monsters, robots en zelfs buitenaardse wezens. Dit lijken ongewone tegenstanders voor Tarzan, toch waren veel situaties geïnspireerd op de oorspronkelijke verhalen van Burroughs. De vervolgserie Tarzan and the Super 7, waarin Tarzan avonturen beleeft met superhelden als Batman en Web Woman, is in ons land nooit te zien geweest.
 
 

Gerelateerde artikelen


Met dank aan Ron de Laat van Holland meets ERB
Publicatiedatum: 28 oktober 2005
Laatste aanvulling: 19 september 2016

© Filmation

1000 tekens over


Jules Vismale
In de tekenfilmserie ‘Tarzan, Lord of the Jungle’ (1976-1978) kwam in de episode ‘Tarzan and the Graveyard of the Elephants’ eveneens een reusachtige mammoet voor die alleen in het verkeerde tijdperk en plek was beland! Deze mammoet werd echter door een Afrikaans jagersvolk, die op olifanten joegen voor het ivoor, als een god beschouwd en hij heette Ben-Tor.Helaas bleek deze mammoet, die werd misbruikt om gewetensvolle en onschuldige mensen onder dat volk te onderdrukken, veel te gevaarlijk om onder mensen te leven. Tarzan was in deze animated series echter een groot dierenvriend, hij had zelfs een aapje, N’kima, en hij wilde Ben-Tor wegjagen met hulp van diens soortgenoten (?) en dus gewone olifanten. De olifanten vernietigden onder bevel van Tarzan de brug die Ben-Tor naar diens schuilplaats leidde waarna de mammoet verplicht was om weer in de natuur te gaan leven.
Ron de Laat
Op 6 juli komt het eerste seizoen (eerste 16 afleveringen) uit op DVD. Deze zal door Warner Home Entertainement uitgebracht worden. Dit ter gelegenheid dat het veertig jaar geleden is dat deze serie voor het eerst in de VS op tv uitkwam.
een gast
nu is er lekker een nieuwe

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Vrienden van de Blauwe Zeemeeuw

Vrienden van De Blauwe Zeemeeuw (1971)

Omschrijving Joegoslavische jeugdserie over een jongen die na de dood van zijn vader diens kleine… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Frankensteins Tante

Frankensteins Tante (1990)

Net als hij bezig is de laatste hand te leggen aan Albert, het door hemzelf gecreëerde monster,… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Big & Betsy

Big & Betsy Show!, De (2001-2005)

Boerin Betsy en haar sprekende varkentje Big, die graag windjes laat, waren op 6 april 1999 voor… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven