Theo & TheaArjan Ederveen en Tosca Niterink werden in 1985 gevraagd om 'iets' met een sprookje te doen voor het jeugdprogramma Bij Nieuwegein rechtsaf. Compleet met hazetandjes, brilletjes, absurde humor en de hond Trudie werden Theo en Thea geboren met als doel 10 afleveringen te maken. Deze sloegen zo aan dat ze daarna hun eigen serie kregen. In iedere aflevering werd de vraag gesteld "wie wat waar gaat het eigenlijk over?" en kwamen er pittige thema's als sex, dood en prostitutie aan bod, die dan werden behandeld op de geheel eigen Theo & Thea-wijze. Ook maakten we kennis met de dames Bea Hofman en Ans Aarsema, professor Zuurbeckje en Anneke Artistiek.

Theo & TheaVoor het beginfilmpje ging fotograaf Erwin Olaf duo's op straat portretteren in Amsterdam. De hoofden op de foto's werden vervolgens vervangen door die van Theo en Thea. Let hierbij op de man bij de haringkar: dat is niemand minder dan John van Essen, oftewel Peppi van Peppi & Kokki. Later ontvingen Theo en Thea bekende Nederlanders in Theo & Thea in de gloria, waarin de thema's bleven. In 1989 namen zij afscheid met de bioscoopfilm 'De ontmaskering van het Tenenkaas Imperium' en een oudejaarsavondshow op televisie.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 4 april 2014

© VPRO

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Muck
Ik was helemaal gek op theo en thea heb de LP het Boek de Bril en natuurlijk de tanden de plaat is helemaal grijs gedraait en het ligt uit elkaar maar heb ze nog steeds Dit was echt TE GEK!!
marcel
haha grappig...ik heb er zelfs nog een cd van met liedjes... leuk man!groeten marcel :D

Meer televisie-sentiment

Bruine Beer in het Blauwe Huis

Bruine Beer in het Blauwe Huis (2000-2004)

Deze leerzame en aanstekelijke serie van de makers van de muppets is speciaal bedoeld voor peuters… Lees meer
Keromar

Keromar (1971)

Omschrijving Vlaamse jeugdserie over de Kerten, een vredelievend volk uit het land Nerobal dat… Lees meer
Kunst & Vliegwerk

Kunst & Vliegwerk (1991)

Rogier, Chantal en Jeroen, de drie kinderen van kunstenaar Hans Drost hebben samen met hun… Lees meer