thumb thundercats2De inwoners van Thundera evacueren net voordat deze planeet verwoest wordt door de gemene Mutants, die op zoek zijn naar het Magische Oog van Thundera. Alle ruimteschepen worden door hen verwoest… behalve één. Slechts een kleine groep Thunderans, de katachtige Thundercats, blijft over. Deze groep, geleidt door Jaga, zet koers naar een veilige bestemming. Jaga sterft echter en het schip stort neer op de planeet Third Earth. Al vlug maken de Thundercats vrienden met andere wezens. Ze bouwen een nieuw onderkomen in de rotsen, een metalen leeuw: Cat's Lair. Lion-O, voor de crash nog een Thunderkitten en nu opeens volwassen, wordt de nieuwe leider.

thumb thundercats3Mumm-Ra, de eeuwenoude wortel van al het kwaad, die samen met de Mutants de rest van de Thunderans vermoord heeft, blijft een constante dreiging voor de Thundercats. Ook de Lunatacs, onder leiding van de kleine Luna, zijn grote vijanden. Lion-O vecht met zijn Zwaard van Omens, dat het Magische Oog van Thundera bevat, terug tegen Mumm-Ra, de Mutants, de Lunatacs en andere vijanden. Op het eerste oog lijkt Thundercats een half uur non-stop actie. En dat is het ook. Maar dat is niet het enige. De Thundercats moeten leren overleven op Third World. Hun leider Lion-O is misschien lichamelijk volgroeid, maar geestelijk nog een kind.

Naarmate de serie vordert, wordt Lion-O steeds volwassener. Van Thundercats was veel merchandise te krijgen, van T-shirts tot bekers tot dekbedovertrekken. Maar het bekendst waren toch de poppen en de bijbehorende accessoires.
 
 


Bijdrage: Gijs Garenfeld
Laatste aanvulling: 24 februari 2014

© Telepicture Corporation/Rankin Bass Productions

1000 Resterende tekens


Gast
De ENIGE (tot nu toe) offici
Jelle
Je kan het de complete serie nog kopen op http://www.allmyfavoriteshows.com
michiel
vond het een super serie wie mij kan helpen om aan de serie te komen is erg welkom je kan het mailen naar [email protected] l.com

Keek jij hier vroeger ook naar?

Alfons

Alfons (1982)

Omschrijving Zweedse tekenfilmserie over een jongetje met een levendige fantasie, gebaseerd op de… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Linda in de dierentuin

Linda in de dierentuin (1980)

Omschrijving Animatieserie over een meisje dat van alles beleeft in de dierentuin, uitgezonden als… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Prikkebeen

Prikkebeen (1972)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over de avonturen van een vlindervanger. Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven