Ti-Ta TovenaarNa de succesvolle musical van Ti-Ta Tovenaar, die in 2005 te zien was in het Eftelingtheater, besloot het sprookjespark speciaal voor televisie de serie nieuw leven in te blazen. Er is, 36 jaar na de originele serie, wel wat veranderd. Tika wordt onder andere tijdens een vliegreis op haar bezem geflitst door een flitspaal die nu ook al hoog in de lucht zijn geplaatst. Het luchtkasteel is een stuk moderner geworden en de tovertrucs zijn veel magischer dan de witte flits uit de Ti-Ta Tovenaar reeks van de jaren '70. Maar het lukt toverpapa nog steeds niet om een "aardbeesie" (aardbei) in een kameel om te toveren.

In de nieuwe serie komen thema's aan bod die voor kinderen van nu de gewoonste zaak van de wereld zijn. Zo krijgt Tika van Kwark te horen dat je je verjaardag viert met een slaapfeestje en gaat ze naar school om zo ook eens een schoolvakantie mee te maken. Hoewel het verhaal in grote lijnen hetzelfde is gebleven is het wel jammer dat Ta-To de toveraap en het Grobbekuiken uit de serie zijn verdwenen. Of dat in de toekomst nog eens zal veranderen... dat zien we morgen dan wel weer.
  
  

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 29 december 2008
Laatste aanvulling: 28 juli 2013

© Efteling Media/Blue Circle/Four One Media/AVRO

1000 Resterende tekens


woody
het mag niet stoppen grobbebollen maken lol is namelijk niet leuk
Vries
Er is weer een nieuwe reeks opgenomen en elke woensdagmiddag te zien op Ned. 3. Wel met een andere Tita, jammer!! Manon Novak gelukkig wel weer Tika en wat heel leuk is Manon zingt ook een paar keer. In de eerste aflevering was dit "Nooit meer bang" en a.s. woensdag komt er een liedje dat heet "Geluk" Daarna moet er nog een liedje komen maar ik weet niet wanneer.
Brendan
Wat leuk dat jullie allemaal de serie zo leuk vonden. Ik vond het ook heel erg leuk, hi hi, weet je waarom? Ik speelde Pietertje en vond het geweldig om te doen, zou zo weer terug willen naar Geeltje, ik mis hem zo!

Keek jij hier vroeger ook naar?

thumb spellbinder1

Spellbinder (1998)

Omschrijving Australisch-Poolse jeugdserie over de 15-jarige Paul die bij toeval in een parallelle… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Bamboe Beren

Bamboe Beren (1995-1996)

De hoofdfiguren in deze tekenfilmserie zijn de rode panda Bamboo-Lee, het bamboerat-meisje Dah-Lin… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Het Vliegende Schip

Vliegende Schip, Het (1991)

Omschrijving Britse poppenfilm (beeldje-voor-beeldje techniek) gebaseerd op een oud Russisch… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven