Total Drama IslandDe eerste reality tekenfilmserie speelt zich af op Kamp Wawanakwa, een zomerkamp gesitueerd op een bosrijk eiland in het zuiden van de Canadese provincie Ontario. Hier nemen 22 tieners het tegen elkaar op in twee teams, de Bijtende Baarzen en de Blèrende Bosratten. Onder leiding van presentator Chris MacLean krijgen de kandidaten iedere drie dagen een opdracht waarmee hun overlevingstechnieken worden getest. Aan het verliezende team worden 's avonds bij het kampvuur marshmallows uitgedeeld bij wijze van stemmen. De kandidaat zonder het snoepgoed moet naar de Pier der Schaamte en met de verliezersboot het kamp verlaten.

Total Drama IslandDe winnaar krijgt de hoofdprijs van 100.000 euro. Vooraf werd onderzocht wat tieners leuk en vooral niet leuk vonden aan reality shows. Elementen uit bekende programma's werden met elkaar gecombineerd, zoals de overlevingsopdrachten uit Expeditie Robinson en de gevaarlijke stunts uit Fear Factor. De onderlinge verhoudingen tussen de kandidaten, van ruzie tot verliefdheid, doen denken aan The Real World van MTV. Net als bij Big Brother is er een dagboekkamer, in de vorm van een door vliegen omgeven toilet. Om alle ontwikkelingen in het kamp te volgen werd er ook een interactieve website ontwikkeld.

Total Drama IslandDe site bood tevens de mogelijkheid om zelf een eigen kandidaat te ontwerpen waarmee de uitdagingen uit het programma konden worden nagespeeld. Officieel bestaat de serie uit 26 afleveringen maar er werd, zoals vaker bij reality programma's, nog een extra aflevering gemaakt waarin de kandidaten terugblikken. Dit deel werd uitgezonden voorafgaand aan de laatste aflevering maar was in Nederland niet te zien. Dat geldt ook voor de special die na de serie volgde, waarin de winnaar de kans krijgt de prijs te verhogen naar een miljoen euro, maar daarmee ook het risico neemt alles te verliezen aan één van de andere kandidaten.

Inmiddels zijn er ook een vier vervolgreeksen gemaakt. In Total Drama Action keren 14 deelnemers terug om op een verlaten filmset allerlei opdrachten te doen. In de derde reeks Total Drama World Tour moeten 17 kandidaten over de hele wereld muzikale uitdagingen uitvoeren. Total Drama: Revenge of the Island speelt zich weer af in Kamp Wawanakwa en alle kandidaten keren weer terug in Total Drama: All Stars.
 
 


Publicatiedatum: 16 februari 2009
Laatste aanvulling: 26 mei 2013

© Teletoon/Fresh TV/Cake/Fred Butter Soundstudio

1000 Resterende tekens


Dennis 1985
Total Drama Revenge Of The Island is wel in het nederlands
The Mask
Total drama is geweldig,Jammer dat Total drama action en world tour niet in Nederland zijn uitgezonden. Nu moest ik alles in het Engels op Youtube kijken. Revenge of the Island ook op youtube kijken. Weet iemand hoe je het met ondertiteling kan kijken??
Brittney
I LOVE TOTAL DRAMA ISLAND!!!!ik vindt het echt heel jammer dat het er niet meer op is.dus please zend Total Drama Island weer op TV!!

Keek jij hier vroeger ook naar?

thumb sprookjestheater9

Sprookjestheater (1987-1988)

Actrice Shelley Duvall is bij het grote publiek vooral bekend door haar rollen als echtgenote van… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Nederlandse Legendes

Nederlandse Legendes (2007)

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Vliegende Hollander: het is een onder andere een… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Marjolein en het geheim van het slaapzand

Marjolein en het geheim van het slaapzand (2010)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over een meisje dat samen met haar oma Klaas Vaak helpt om de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven