TransformersIn het midden van de jaren '80 kregen veel huishoudens in Nederland dankzij kabeltelevisie een veel groter aanbod van zenders. Naast de muziekzenders MTV en Music Box waren het Super Channel en vooral Sky Channel die de aandacht trokken. Sky Channel was in 1982 als eerste Europese satellietzender van start gegaan en zond het kinderprogramma Fun Factory uit. Eén van de vele tekenfilms die in Fun Factory te zien waren was Transformers, en niet geheel toevallig want in de reclameblokken die tussen de tekenfilms te zien waren werd vooral het bijbehorende speelgoed gepromoot. Volgens hetzelfde concept werden ook My Little Pony en He-Man and the Masters of the Universe gemaakt

TransformersDeze series waren in de tweede helft van de jaren '80 ook allemaal bij Veronica te zien. Transformers gaat over een groep robots die zich in allerlei voertuigen en voorwerpen kunnen veranderen, en zelfs in dinosauriërs. Ze wonen op de planeet Cybertron in twee groepen, de vreedzame Autobots met hun leider Optimus Prime en aan het hoofd van de boosaardige Decepticons staat Megatron. Wanneer er een energietekort dreigt komen de groepen in een oorlog terecht die hen naar de Aarde brengt. Op die manier worden ook mensen bij de strijd tussen de Autobots en de Decepticons betrokken.

TransformersIn latere afleveringen is Optimus tijdelijk verdwenen, wordt Megatron omgevormd tot Galvatron en spelen de avonturen zich ook af op ander planeten, onder andere Junkion. Van deze populaire serie zijn meerdere vervolgen en een speelfilm gemaakt, naast alle computerspelletjes, stripverhalen en speelgoedrobots. Een aantal afleveringen werd voor uitbreng op video in het Nederlands nagesynchroniseerd. Ruim 20 jaar na de tekenfilmserie is in de zomer van 2007 een nieuwe speelfilm over de Transformers uitgebracht, nu met echte acteurs. Er kwamen vervolgfilms in 2009, 2011, 2014 en 2017.
 
 

Gerelateerde artikelen

  


Met dank aan V. Kwisthout
Publicatiedatum: 21 juli 2007
Laatste aanvulling: 30 juni 2017

© Hasbro/Marvel Productions

1000 Resterende tekens


Lead Bounder
Wie deze serie wil bekijken kan er eigenlijk niet beter aan doen dan we recente Amerikaanse dvd-releases van Shout! Factory aan te schaffen. Voor pakweg 120-140 dollar kan je de volledige serie aanschaffen, als je "Matrix of Leadership" box neemt. Deze box is uiteraard alleen in het Engels. Er zijn destijds welliswaar (enkele) afleveringen in het Nederlands gedubd, maar die zijn heel moeilijk te vinden. Ik heb drie Vlaamse huurvideo's uit de jaren '80 die elk drie afleveringen van het eerste seizoen bevatten met een cast van zowel Nederlandse (Hero Muller, Olaf Wijnants) als Vlaamse (Luk Wijns, Frank Dingenen) acteurs. Een aantal van deze gedubde afleveringen zijn ook uitgebracht op Nederlandse en Vlaamse koopvideo's. Verder heb ik ook nog een kopie van een opname van Fight Or Flee. Deze bevat wel totaal andere cast (Hans Hoekman is de enige acteur die herken). Zijn er soms mensen die nog Nederlands gedubde afleveringen hebben? Omwille van het obscure karakter (en het feit dat de meeste fans van Transformers deze verafschuwen) ben ik hier wel in geïnteresseer d.
kelvin
ik heb alle tf films ze ziijn egt kicke ik heb nu over de 300 tf action figures tis egt gwoon te lauw ;-) 8) :D
veldwachter telefoon 0644129407
ik zoek al jaren transformers tekenfilms weet iemand of kan iemand mij helpen om een eventueel (markt/winkel) plaats aan te wijzen waar ik deze kan kopen

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Pipo de Clown

Pipo de Clown (1958-1980)

Pipo, de beroemdste clown van de televisie verscheen al in 1958 op het scherm. Door de jaren heen… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Banana Splits

Banana Splits (1970)

Omschrijving Amerikaanse kinderserie over The Banana Splits, een popgroep met vier dieren,… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

LifLafLab

LifLafLab (1990)

Omschrijving Nederlandse kinderkookcursus met professor Liflaf, die ondanks veel tegenslag toch… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven