Vijf, De (1997-1998)

De VijfBijna 20 jaar na de eerste serie over de avonturen van De Vijf werden de boeken opnieuw bewerkt voor televisie. In tegenstelling tot de eerste serie werden nu alle boeken verfilmd en spelen de verhalen zich af in de tijd dat ze werden geschreven, rond 1950. De opnamen vonden geheel op locatie plaats in de Britse West County, waar de fraaie landschappen en rotskusten de sfeer van de boeken goed weten te benaderen. Hier gaan de Vijf graag kamperen of bezoeken ze Kirren Island, het eilandje van de ouders van George. Eigenlijk heet ze Georgina maar omdat ze liever een jongen had willen zijn en zich vaak zo gedraagt noemt iedereen haar George.

De VijfDe andere leden van de Vijf zijn de broers Julian en Dick en hun zusje Anne. George is hun nichtje en haar hond Timmy maakt het vijftal compleet. De vader van Julian, Dick en Anne is de broer van George's vader, oom Quentin, een beroemde maar verstrooide wetenschapper. Hij is getrouwd met tante Frances. In de boeken heet zij nog tante Fanny, maar omdat 'fanny' in het Engels ook andere, minder fraaie betekenissen heeft werd haar naam veranderd. De avonturen van de Vijf bleven ongewijzigd, waarbij spookhuizen, geheime doorgangen en smokkelaars vaste ingrediënten zijn.

In gastrollen zijn diverse bekende Britse acteurs te zien. Jason Connery uit Robin Hood speelt een piloot die ontvoerd wordt, en Anthony Daniels, vooral bekend als C-3PO uit de 'Star Wars'-films, is te zien als de archeoloog professor Dobson. Ieder jaar worden er nog altijd 2 miljoen boeken verkocht van de Vijf. In 2008 is in Engeland de boekenreeks opnieuw verfilmd, ditmaal een tekenfilm onder de titel Famous 5: On the case. De hoofdpersonages zijn de kinderen van de oorspronkelijke 'famous five'. In Nederland werd deze reeks uitgezonden door Jetix en Disney XD.

 


Laatsrte aanvulling: 15 maart 2014

© Zenith North/Portman/Frankfurther Film/TEAM/HTV

Tags: Jaren 90, 1997, EO

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Gerben
Hey hey...geef ons maar De Vijf. Zo begint de Nederlandse versie die ook is uitgezonden. Erg leuk om naar te kijken zonder geweld en overdreven special effects :D
marina
hello I live in spanish and I spik spanish the famous five are the best in the world :D

Meer televisie-sentiment

Als je begrijpt wat ik bedoel

Als je begrijpt wat ik bedoel (1983)

De eerste en lange tijd de enige avondvullende tekenfilm van Nederlandse makelij is de verfilming… Lees meer
Poesjes

Poesjes (2004-2018)

Omschrijving Real life-serie over de poesjes Heidi, Sientje, Rinus en Theo die met hun vader Ruud… Lees meer
De Lieverdjes uit Amsterdam

Lieverdjes uit Amsterdam, De (1974)

De naam van Henk van der Linden zal weinig mensen wat zeggen, toch heeft deze Limburgse cineast… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven