VisionariesOm een aantal nieuwe actiefiguren te promoten lanceerde speelgoedfabrikant Hasbro in 1987 een stripboekenreeks en een tekenfilmserie. Hierin werden de personages, een groep ruimteridders afkomstig van de planeet Prysmos, voorgesteld. Hoewel de verhalen zich in de toekomst afspelen zijn er veel elementen die verwijzen naar ridderverhalen uit de middeleeuwen. Zo is Merklynn duidelijk geïnspireerd op de tovenaar Merlijn uit de verhalen van koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. Ook Merklynn kan toveren en woont op de berg Iron Mountain. De veertien ridders die zijn moeilijk bereikbare tempel hebben weten te bereiken heeft hij magische krachten geschonken.

VisionariesSindsdien noemen de ridders zich Visionaries en bestaan uit twee groepen, de Spectral Knights en de Darkling Lords. De persoonlijkheid van iedere ridder, de totem, is gekoppeld aan een dier waarin de ridder zich tijdelijk kan veranderen. De Spectral Knights worden aangevoerd door Leoric, een prins wiens wijsheid wordt verbeeld door de leeuw. Zijn ridders, waaronder één vrouw, zijn nobel en gebruiken hun bijzondere gaven alleen om anderen te helpen. Ze komen daardoor vaak in conflict met de egoïstische Darkling Lords. Zij kwamen op weg naar Iron Mountain in een val terecht, waar ze door Darkstorm uit werden bevrijd en die hen naar Merklynn bracht.

VisionariesIn ruil voor hun vrijlating moesten ze loyaliteit aan Darkstorm zweren. Zijn totem is een weekdier en vernietiging karakteriseert zijn persoonlijkheid. Hij heeft daarbij de bijzondere eigenschap dat wat vernietigt is, hij ook weer in de oude staat kan herstellen. Voorzien van opdrachten van Merklynn proberen de Spectral Knights van Prysmos weer een veilige planeet te maken. De Darkling Lords zitten hen echter voortdurend dwars en proberen daarbij hun toverkrachten en bijzondere voorwerpen af te pakken, waaronder een magisch kristal. Dit geschenk van Merklynn waarschuwt als er gevaar dreigt.

Doordat de actiefiguren niet het verwachte succes hadden werd de stripreeks na zes afleveringen stopgezet en werd het tweede seizoen van de tekenfilm geannuleerd. Hierin zouden de Spectral Knights en de Darkling Lords elk negen nieuwe leden krijgen.
 
 


Laatste aanvulling: 26 mei 2013

© Marvel Productions/Sunbow Productions/Hasbro/Tokyo Movie Shinsha

1000 Resterende tekens


Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Kleine Rode Tractor

Kleine Rode Tractor (2005)

Omschrijving Britse animatieserie over een dappere rode tractor die samen met zijn eigenaar Stan op… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Charlie Brown en Snoopy Show

Charlie Brown en Snoopy Show (1987)

De krantenstrip 'Peanuts' van Charles M. Schulz debuteerde op 2 oktober 1950 in zeven Amerikaanse… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De Elfenheuvel

Elfenheuvel, De (2011)

Omschrijving Vlaamse jeugdserie over de elfenprins Dagmar die verbannen wordt naar de wereld van de… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven