Vloek van Woestewolf, De (1974)

De Vloek van WoestewolfDankzij de chromakey waarin al geëxperimenteerd werd in de serie Hamelen werd De Vloek van Woestewolf bekend. Het was toendertijd een nieuwe techniek maar tegenwoordig een alledaagse truuk. Echte decors werden vervangen door getekende achtergronden. Van de scènes die de acteurs in een grote blauwe studio speelden werd later dan een fantasierijke aflevering gemaakt. Omdat de acteurs het decor niet konden zien moesten ze goed opletten dat ze wel de goede bewegingen maakte die daarbij pasten. Het verhaal gaat over de hertog van Woestewolf die al honderden jaren lijdt aan goudkoorts en aan dokter Koch vraagt hem te genezen.

Er gebeuren vreemde dingen zoals een zwarte kist die wordt bezorgt en een vreemde patiënt die bij de dokter op bezoek komt. De dokter en zijn bediende Valet besluiten op weg te gaan naar het kasteel van Woestewolf, achtervolgd door de rovers Oenk en Boenk die graag de zwarte kist willen hebben. Het scenario werd geschreven door Paul Biegel, schrijver van vele kinderboeken, die het verhaal later ook zou bewerken tot een jeugdboek.
 
 


Laatste aanvulling: 27 maart 2014

© NOS/Chanowski Productions BV/VideoFilm Express

Tags: Jaren 00, Jaren 70, 1974, NOS

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Debora spits
Jaaaa, lang gezocht hoe dit heette. Vond het doodeng en eigenlijk wilde ik niet kijken. (Deed dat toch op afraden van mijn ouders) Niemand in mijn omgeving wist waar ik het nu 42 jaar verder over had en welke serie het was. Heb maar gelijk de dvd besteld, zal wel niet meer zo spannend zijn maar "for old times sake"
Sylvia
Oh jaaaaaa! Superspannende serie met echte mensen in getekend decor. Zag er heel gaaf uit en was heel spannend, met die man met dat wolvenhandje. Ik heb er al vaker mensen over verteld, maar weinigen bleken het te kennen. Nu er een toneelstuk van gemaakt is ben ik weer 'ns gaan zoeken. De serie is op dvd bij bol.com!!Díe moet ik dus ècht hebben!

Meer televisie-sentiment

Captain Caveman

Captain Caveman (1979-1983)

's Werelds oudste superheld heeft eeuwenlang gevangen gezeten in een prehistorisch blok ijs, totdat… Lees meer
Het Geheim van de Vuurberg

Geheim van de Vuurberg, Het (1980)

Omschrijving Nieuw-Zeelandse jeugdserie over drie kinderen die rond de eeuwwisseling smokkelaars op… Lees meer
Ik, Mik, Loreland

Ik, Mik, Loreland (1994-1996)

De Tilburgse frater Ceasarius ontwikkelde eind jaren '50 een nieuwe methode om kinderen te laten… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven