VRijland (2010-2013)

VRijlandDe jeugdserie VRijland gaat over 18 kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar, die in het altijd zo rustige dorpje Rijland wonen, waar uiteenlopende maar doodgewone gezinnen een doodgewoon leven leiden. Toch is dit niet altijd zo want na schooltijd en tijdens de schoolvakanties maken de kinderen van Rijland VRijland, waar avontuur centraal staat. Iedereen heeft zo zijn eigen plek maar sommige nieuwe kinderen moeten deze nog veroveren en dat valt niet altijd mee. Echte vrienden steunen elkaar door dik en dun in VRijland en komen wanneer het nodig is voor elkaar op. De kinderen zijn de 11-jarige Annemoon, die bevriend is met haar leeftijdsgenoot Jochem en de 13-jarige Jesse.

VRijlandJesses zusje van 11, Marjolein, is de beste vriendin van de 11-jarige Soraya. Mirthe, de 15-jarige zus van Jochem is bevriend met Daantje, die ook 15 is. Daantje is het jongere zusje van de 16-jarige Sander, de 11-jarige Guus en de 10-jarige Joep. De beste vriend van Joep en Guus is Timon, het 11-jarige broertje van Chantal. De 16-jarige Gerben en de 15-jarige Mo en zijn 11-jarige pleegzus Bente en 16-jarige pleegzus Jannetje, de 16-jarige Wouter en zijn 11-jarige zus Emma maken de lijst compleet. In de eerste aflevering heeft Annemoon gehoord dat Kriek zijn katten eet en besluit ze samen met Jesse en Jochem te bevrijden.

Ze worden betrapt door politieagent Pieter die ze meteen wegstuurd, terwijl Timon de postbode een brief ontfutselt die voor zijn zus Chantal bestemd is. In de loop van de serie is ook te zien dat vijf kinderen een schatkaart vinden waardoor er een spannende zoektocht plaatsvindt, probeert Chantal de vriendschap van Daantje en Mirthe uit jaloezie te verbreken en krijgt Jannetje de onmogelijke opdracht de pet van boer Hans te stelen omdat zij ook graag bij de VRijlanders wil horen. Of dit allemaal zal gaan lukken?
 
 

 


Laatste aanvulling: 27 maart 2014

© NL Film/KRO

Tags: KRO, Jaren 10, 2010

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

a.neijt
l.s ik kan niet begrijpen dat zo een trut als annette barlo onze beroepsgroep zo durft te beledigen .intelligente vrouwen zich zo prenteren aan z0 een lompe boer ,om idyllisch te mogen wonen op een boerderij ,zie mikro gids 26 januari .ze vergeet dat dit geen lompe boeren zijn maar goed ontwikkelde agrariers ,veelal miljoenen bedrijven .waar barlo alleen van kan dromen .onze beroepsgroep zorgt voor eten .van film en toneel kan je niet eten !wel van de agrariers die voor voedsel zorgen!!

Meer televisie-sentiment

Ned's Survival Gids

Ned's Survival Gids (2007-2008)

Hoe overleef je bergen huiswerk, vervelende pestkoppen, vreemde leraren, moeilijke proefwerken -… Lees meer
De Drieling

Drieling, De (2002-2003)

In 1994 besloten de Spaanse producers Cromosoma en Televisió de Cataluny een tekenfilmserie te… Lees meer
Ibbeltje

Ibbeltje (2004)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over een een nieuwsgierig en ondernemend meisje dat nergens… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven