Vrouw van Zes Miljoen, De (1976-1977)

De Vrouw van Zes MiljoenOorspronkelijk was het de bedoeling dat Jaime Sommers, de bionische vrouw, slechts in een paar afleveringen zou meespelen van De Man van Zes Miljoen. Net als bij haar jeugdliefde Steve Austin werd haar lichaam na een zwaar ongeluk voorzien van elektronica. Naast twee nieuwe benen en een krachtige arm had ze een supersonisch gehoor gekregen. Maar helaas stootte haar lichaam de elektromechanische onderdelen af en kwam ze te overlijden. Het Amerikaanse publiek was echter nog lang niet uitgekeken op Jaime, en daarom keerde zij terug in een eigen serie, waarin bleek dat ze naar haar dood was ingevroren.

De Vrouw van Zes MiljoenOp het moment dat dr. Rudy Wells nieuwe technieken had ontwikkeld werd ze ontdooid en opnieuw geopereerd. Ditmaal slaagde de ingreep, maar Jaime was wel een groot deel van haar geheugen kwijt. Haar aanstaande echtgenoot Steve Austin, de man van zes miljoen, herkende ze niet meer. De voormalig tenniskampioene keerde teleurgesteld terug naar haar geboorteplaats om een nieuw leven te beginnen als lerares. Maar net als Steve nam ze regelmatig opdrachten aan van Oscar Goldman van het OSI, het Office for Scientific Information. Haar bionische krachten had ze altijd nodig wanneer ze undercover ging als rodeorijdster, non of deelnemerster aan een missverkiezing.

Soms werkte ze samen met Steve aan een zaak, maar Jaime kreeg ook hulp van Maximillian. Deze bionische hond kon harder rennen dan een motor en at pistoolkogels. Uiteindelijk kwam het tussen Steve en Jaime toch nog goed: ze ontmoetten elkaar weer in drie televisiefilms die tussen 1987 en 1994 werden gemaakt, en in de laatste trouwden ze alsnog.
 
 


Laatste aanvulling: 24 januari 2013

© Universal

Tags: TROS, Jaren 80, Jaren 70, 1976, Sky Channel

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Aad schaaij
Ik heb 4 sept een dagje met haar in amsterdam doorgebracht erg aardig warme persoonlijkheid , zie foto Panorama week 44 Nov 3 2010.....Oa hebben we een rondvaart gemaakt en het Anne Frank Huis bezocht.
Harold
Er is nu een remake van ``bionic woman``.Iedere donderdag om 20:30.

Meer televisie-sentiment

Welkom in de 80-jarige Oorlog

Welkom in de 80-jarige Oorlog (2018)

Omschrijving Geschiedenisprogramma voor de jeugd waar overleden bekende figuren als Willem van… Lees meer
He-Man and the Masters of the Universe

He-Man and the Masters of the Universe (1985-1986)

In 1981 bracht speelgoedfabrikant Mattel een reeks actiefiguren op de markt onder de naam Masters… Lees meer
De geheime schatten van de Rode Zee

Geheime schatten van de Rode Zee, De (1973)

Omschrijving Franse jeugdserie gebaseerd op de autobiografie van avonturier Henry de Monfreid die… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven