De Vrouw van Zes MiljoenOorspronkelijk was het de bedoeling dat Jaime Sommers, de bionische vrouw, slechts in een paar afleveringen zou meespelen van De Man van Zes Miljoen. Net als bij haar jeugdliefde Steve Austin werd haar lichaam na een zwaar ongeluk voorzien van elektronica. Naast twee nieuwe benen en een krachtige arm had ze een supersonisch gehoor gekregen. Maar helaas stootte haar lichaam de elektromechanische onderdelen af en kwam ze te overlijden. Het Amerikaanse publiek was echter nog lang niet uitgekeken op Jaime, en daarom keerde zij terug in een eigen serie, waarin bleek dat ze naar haar dood was ingevroren.

De Vrouw van Zes MiljoenOp het moment dat dr. Rudy Wells nieuwe technieken had ontwikkeld werd ze ontdooid en opnieuw geopereerd. Ditmaal slaagde de ingreep, maar Jaime was wel een groot deel van haar geheugen kwijt. Haar aanstaande echtgenoot Steve Austin, de man van zes miljoen, herkende ze niet meer. De voormalig tenniskampioene keerde teleurgesteld terug naar haar geboorteplaats om een nieuw leven te beginnen als lerares. Maar net als Steve nam ze regelmatig opdrachten aan van Oscar Goldman van het OSI, het Office for Scientific Information. Haar bionische krachten had ze altijd nodig wanneer ze undercover ging als rodeorijdster, non of deelnemerster aan een missverkiezing.

Soms werkte ze samen met Steve aan een zaak, maar Jaime kreeg ook hulp van Maximillian. Deze bionische hond kon harder rennen dan een motor en at pistoolkogels. Uiteindelijk kwam het tussen Steve en Jaime toch nog goed: ze ontmoetten elkaar weer in drie televisiefilms die tussen 1987 en 1994 werden gemaakt, en in de laatste trouwden ze alsnog.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 24 januari 2013

© Universal

1000 Resterende tekens


Aad schaaij
Ik heb 4 sept een dagje met haar in amsterdam doorgebracht erg aardig warme persoonlijkheid , zie foto Panorama week 44 Nov 3 2010.....Oa hebben we een rondvaart gemaakt en het Anne Frank Huis bezocht.
Harold
Er is nu een remake van ``bionic woman``.Iedere donderdag om 20:30.
Steve Austin
In Nederland zijn maar 12 afleveringen van de serie uitgezonden in de periode oktober 1976-augustus 1977.Vrijdag 8.10.1976 De vrouw van 6 miljoen (Welcome Home Jaime 1)Vrijdag 22.10.1976 De vrouw van 6 miljoen (Welcome Home Jaime 2)Vrijdag 5.11.1976 Jaime in de gevangenis (The Jailing of Jaime)Vrijdag 19.11.1976 Race door de woestijn (Winning is Everything)Vrij dag 3.12.1976 Een weekend bij de dieren (Claws)Vrijdag 18.2.1977 Jacht op een geest (The Ghosthunter)Vri jdag 18.3.1977 Spiegelbeeld (Mirror Image)Vrijdag 15.4.1977 De grot des doods (Canyon of Death)Vrijdag 13.5.1977 Jaime's moeder (Jaime's Mother )Vrijdag 10.6.1977 Een bionische schoonheid (Bionic Beauty)Vrijdag 8.7.1977 Na de Landing (Fly Jaime)Vrijdag 5.8.1977 De Verstekeling

Keek jij hier vroeger ook naar?

thumb bruintjebeer1

Bruintje Beer (1996)

Omschrijving Canadese tekenfilmseriever de avonturen van Bruintje Beer en zijn vrienden; al eerder… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Frédéric

Frédéric (1968)

Omschrijving Franse avonturenserie over de opzichter van een natuurreservaat in de Camargue in… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Gebakken Mannetjes

Gebakken Mannetjes (2002)

Omschrijving Nederlandse kinderserie van theatergezelschap Orkater met afleveringen gebaseerd op de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven