WaltonsDe belevenissen van de familie Walton zijn bedacht door Earl Hamner, Jr., die zich baseerde op zijn eigen jeugdervaringen. Hij vertelt ook het verhaal als John Boy, de oudste van zeven kinderen. Samen met hun grootouders woont het gezin in de Blue Ridge Mountains van Jefferson County in Virginia, waar ze een houtzagerij hebben. De serie begint in de jaren '30, de jaren van de depressie. Behalve de problemen van alledag zijn er ook de financiële moeilijkheden, maar de Waltons steunen elkaar door dik en dun. John Boy droomt ervan schrijver te worden. Hij begint zelf een krant, The Blue Ridge Newspaper, en het lukt hem op de universiteit te komen.

Later verhuist hij naar New York en wordt tijdens de Tweede Wereld oorlogoorlogscorrespondent. Iedere aflevering eindigt hetzelfde: de familieleden gaan slapen en wensen elkaar een goede nacht, met altijd als laatste 'good night, John Boy'. In Nederland zond de TROS het eerste seizoen bijna geheel uit, vanaf aflevering 24 nam de EO de serie over en zou deze tot ver in de jaren '90 blijven uitzenden.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 15 september 2013

© Lorimar Television

1000 Resterende tekens


Tanja
Deze serie is net als het Kleine Huis een van mijn favoriete uit die tijd.Zo een gezellige familie die allerlei avonturen beleven.Zucht... waar is die tijd gebleven.Jammer dat ze tegenwoordig niet zulke leuke series meer maken.Goodnight John Boy ;-)
marjlein
nou inderdaad, als de gezinnen nu net zo zouden zijn zou de wereld er heel anders uitzien. Prachtige serie waarvan ik er gelukkig een heleboel op video heb opgenomen.Good night John boy!
kika
good night jhon boyop het eindja dit is voor mij echt jeugt sentiment

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Beatles, The

Beatles, The (1966-1967)

Midden jaren '60 waren The Beatles zo populair dat een eigen televisieserie een logisch vervolg… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De jongen met de gouden broek

Jongen met de gouden broek, De (1976)

Omschrijving Zweedse jeugdserie over een jongen die er achter komt dat telkens wanneer hij zijn… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Dennis de bengel

Dennis de bengel (1988)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over het ondeugende jongetje Dennis. Lees meer